ANNONS

Viltvårdare varnar för arg älg nära Rudan

Viltvårdare varnar allmänheten för en älgko vid Rudans friluftsområde, som inte gillar hundar.
(OBS! Älgen på bilden har inget med älgen i artikeln att göra).
Viltvårdarna i Haninge varnar allmänheten för en arg älgko som befinner sig vid sjön Trylen, mellan Rudans friluftsområde och väg 259. "Hon har klart och tydligt talat om att hon inte gillar hundägare", säger Christer Berggren, viltvårdare i Haninge.
ANNONS

Sedan två veckor tillbaka återfinns älgkon med en liten kalv vid sjön Trylen mellan Rudans friluftsområde och Haningeleden, väg 259.

– Ett antal personer har nu gått i området och blivit ganska överrumplade. Älgen har tagit sig ända fram till personer och stannat precis någon meter ifrån dem. Någon attack har inte skett, men det är klart och tydligt att hon inte gillar folk med hundar, säger Christer Berggren.

Uppmanar hundägare att vara vaksamma

En situation inträffade nyligen där en kvinna som var ute och rastade sina fyra jakthundar, kände sig tvingad att släppa en av dem för att ta sig ur situationen.

Christer Berggen har inte sett älgkon själv, säger han.

– Men det finns ingen anledning att inte tro på det folk sagt om älgkon. Vi vill uppmana hundägare att vara vaksamma om de går i området. Älgen bryr sig inte om hundarna är kopplade, utan ogillar situationen ändå.

Viltvårdarna har kontakt med polisen i ärendet.
ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.