Vindsvåning brann i Sundbyberg – en anhållen för mordbrand

Brandkåren hade tio styrkor på plats.
Brandkåren hade tio styrkor på plats.
Det har brunnit i en vindsvåning i ett flerfamiljshus i Sundbyberg. Flera boende tvingades evakuera – några med stegbil. Vid 7-tiden var branden släckt och polisen grep en person misstänkt för mordbrand. Polisen meddelar senare under dagen att personen har anhållits.

Strax efterklockan 05.00 larmades brandkår ut till ett flerfamiljshus i Sundbyberg. Det brann i en vindsvåning på Sturegatan och de boende på våningen högst upp evakuerades till en buss i närheten – senare till en kyrka.

Tio styrkor var på platsen och genomförde en snabb släckning och vid 07.00 uppgav man att branden var släckt. Brandkåren började därefter att lämna platsen.

– Vi är kvar och bevakar och tittar bland annat efter eventuella glödbränder, men vi trappar ner på personal där ganska ordentligt, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar vid sjutiden till SVT Stockholm.

De flesta boende kunde ta sig ut för egen hand men några personer med funktionsnedsättningar fick evakueras med hjälp av en stegbil, enligt P4 Stockholm. 

En person anhållen

Strax efter klockan 07.00 meddelade polisen att en förundersökning inletts angående misstänkt mordbrand. Patrullerna hade fått information från rökdykarna och därefter lyckats gripa en person.

– Personen som greps tidigare under dagen har senare anhållits, säger Ola Österling

på polisens ledningscentral.

Ingen har skadats vid branden och de boende har fått återvända.

Artikeln uppdateras. 

Vid 7-tiden började räddningstjänsten att lämna platsen. Foto: Anders Göransson