Vinnande middag halv åtta hos Jojje i Ella gård

För två år sedan fick ­Georgios Karpathakis sin ADHD-diagnos och ­sedan dess har liv tagit en ny positiv vändning.

Hans webbplats Underbara ADHD växer och förra veckan vann han TV4:s matlagningsprogram Halv åtta hos mig.

Det går bra nu för 26-årige pr-konsulten Georgios ”Jojje” Karpathakis från Ella gård.

I juni förra året berättade han i Lokaltidningen Mitt i om sina tuffa barn- och ungdomsår som näst intill höll på att kosta honom livet. Helvetet pågick tills han fick sin diagnos vid 25-års ålder.

– Den betydde att jag kunde få hjälp med mediciner och förklarade samtidigt en massa problem som jag hade haft under hela uppväxten.

Han startade sin hemsida och nu har nästan 7 400 personer markerat att de gillar den på Facebook

Som en av fyra tävlande i Halvåtta hos mig lyckades han få tillräckligt många poäng för en delad första plats.

– Jag och Anna får dela på 15 000 kronor och dessutom ha med recept i en kokbok som kommer ut när serien är slut, säger han nöjt.

Tv4-serien var tidigare ett av hans favoritprogram. Nuförtiden har han så mycket att göra att han sällan hinner se på tv.

– Det var en riktigt rolig upp­levelse att få vara med men betydligt mera jobb än vad man förstår när man ser serien på tv.

Programmet går ut på att fyra personer, obekanta sedan tidigare, bjuder hem varandra på middag fyra kvällar i rad. De delar ut poäng som hålls dolda fram till slutet av sista programmet.

Förra veckan hade programmet en extra twist eftersom alla fyra var singlar och redan i första avsnittet gavs små hintar om varma känslor.

– Men så var det inte, avslöjar Jojje. Vi blev väldigt bra kompisar och hade kul ihop. Vi ska försöka ses snart igen.

Men det går bra på fler sätt för Jojje. Han utsågs som bubblare till Näringslivets 150 Superkommunikatörer av tidningen Resumé i januari för Underbara ADHD och antogs nyligen till Veckans affärers och Novares mentorsprogram.

– Det innebär att jag tilldelas en mentor ur svenskt näringsliv för att utveckla mig och hemsidan ännu mer.