ANNONS

Här är alla vinnare på Värmdö företagargala

Årets alla vinnare. Foto: Milla Ottosson Sippola
Årets alla vinnare. Foto: Milla Ottosson Sippola
I går hölls Värmdö företagargala på Säby säteri där årets företagare inom olika kategorier prisades.
Här är alla vinnare med motiveringar.
ANNONS

ÅRETS FÖRETAGARE I VÄRMDÖ

Carina Nordholm och Jennie Adamo – Konferensidé

Motivering:  En sprakande duo som med sitt brinnande engagemang, företagsamhet och sina erfarenheter förverkligar sina kunders idéer på ett spännande och kreativt sätt. Denna duo är väldigt måna om att lyfta fram andra Värmdö-företag/anläggningar – som de sanna Värmdö ambassadörer de är – och skapar därigenom arbetstillfällen utöver sin egen verksamhet.

ÅRETS VÄRMDÖFÖRETAG

SALAB – Stockholms Analytiska Laboratorium

Motivering: Utvecklar och tillverkar/paketerar produkter bland annat inom hud, hår, vård och personhygien sedan 1996. Ett företag som ständigt strävar efter förbättring, med stort fokus på bra arbetsmiljö för sina anställda. Med god ekonomi och en omsättning som ökar varje år – och med det fler anställda – strävar de efter att uppnå en optimal produktionsprocess för kunderna. Allt inom ramen för hållbarhet.

ÅRETS INITIATIVTAGARE (VÄRMDÖ KOMMUNS PRIS)

Conrad Grut & Daniel Edlund

Motivering: För deras förståelse för de lokala företagens villkor och deras engagemang i att ge snabb och tydlig service för att tillgodose företagens behov inom bygg- och miljöområdet.

ANNONS

ÅRETS BESÖKSNÄRINGSFÖRETAG

Deliverkstan

Motivering: Vårt älskade nytillskott sedan ett drygt år tillbaka är ett utflyktsmål i sig. Med delikatesser från hela Värmdö och ett noga utvalt sortiment av kolonialvaror, primörer och lite smått och gott är detta en given plats att besöka för såväl den långväga besökaren som för Värmdöbon. Deli Verkstan ger mervärde åt Gustavsbergs hamnområde och till Värmdö.

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Anja Lindh – Madame von Vintage

Motivering: Att förverkliga och genomföra en dröm, och samtidigt slippa bilköer var orsaken till att Anja Lindh startade eget hemma på Värmdö. Det blev Madame von Vintage – en vintagebutik som erbjuder återvinning lokalt och globalt.

Second hand och återbruk ligger i tiden. Alla hittar alltid något, en accessoar
eller ett vykort men också kläder från Dior. 
Priset för årets nyföretagare 2018 går till Anja Lindh för Madame von Vintage AB. För engagemang och genomförande samt ett brinnande intresse för att arbeta med hållbarhet och att bevara vår historia. Märklesprylar som är ”närodlade” får ett nytt liv genom nya kunder.

ÅRETS SKÄRGÅRDSFÖRETAG

Östanviks gård, Nämdö Lantbruk och Entreprenad

Motivering: En härlig blandning av ekologiskt jordbruk, hantverk och gårdsförsäljning kryddas av entreprenörskap och välkomnande. Östanviks gård kombinerar ekologisk produktion av lamm- och nötkött, grönsaker, ägg och skinnhantverk med en viktig naturvårdsinsats genom naturmarksbete på flertalet öar.

ÅRETS SMÅFÖRETAGARE

Bistro Gustavsberg

Motivering: De nya ägarna av Bistro Gustavsberg har med idogt arbete skapat en helt ny plats för mat och möten mitt i hamnen. En inbjudande och varm restaurang som även har öppet kvällstid och som varvar temakvällar med musik och möjlighet till andra framträdanden. Ägarna har kommunicerat flitigt med kunderna via bland annat sociala medier från dag ett vilket har gett resultat. Restaurangen har även gett arbetstillfälle för unga och är ett varmt och pittoreskt inslag och en hållbar mötesplats i Gustavsbergs anrika hamn.