ANNONS

Här är vinnarna i Mitt i Haninges boktävling!

Mitt i Haninges nyhetschef Maria Gramer och reporter Filip Magnusson har lottat ut vinnare
Mitt i Haninges nyhetschef Maria Gramer och reporter Filip Magnusson har lottat ut vinnare
Mitt i Haninges utlottning av Kjell Erikssons bok "Vägnamn i Haninge" blev en storsuccé. Ett 50-tal läsare har mejlat och varit med i utlottningen. Här är vinnarna!
ANNONS

I ”Vägnamn i Haninge” försöker Kjell Eriksson förklara och ge en bakgrund till samtliga gatunamn i Haninge, och Mitt i Haninge har haft en utlyst lottning bland läsarna om att tre exemplar av boken.

Nu har Mitt i Haninges nyhetschef Maria Gramer och reporter Filip Magnusson lottat fram de tre vinnarna.

De lyckliga vinnarna heter:

Ragnar Abrahamsson, Spackelgränd, Västerhaninge

(Ragnar bor alltså på Spackelgränd i Nedersta-Nödesta i Västerhaninge. I kvarteren är det helt och hållet byggnadsyrken som präglat gatunamnen, och just på Spackelgränd och gatorna omkring är det målaryrket som gäller. Spackelgränd är en av sex entrégränder till Målarvägen.)

Jan Karwan Kazzaz, Stora Hundens gata, Brandbergen

(Jans gata är döpt efter stjärnbilden på södra stjärnhimlen. Som högst belägna kommundel i Haninge har gatunamnen i Brandbergen fått anknytning till himmelska begrepp och stjärnbilder.)

Ingrid Samuelsson, Tromsövägen, Vega

(Ingrids Tromsövägen är döpt efter norska ön Tromsö. Nästan alla Vegas gator har döpts efter Vegaexpeditionen, som tillfälligt lade till vid Dalarö år 1880, och i juli 1878 lämnade fartyget Vega hamnen vid Tromsö inför färden kring Asien och Europa.)

ANNONS

Vi säger grattis – boken kommer på på posten!