ANNONS

Vinster i välfärden het fråga i Salemdebatt

Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) och Khashayar Farmanbar (S).
Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) och Khashayar Farmanbar (S).
Kalderén
Lennart Kalderén (M) var nöjd med kvällens debatt.
Khashayar Farmanbar (S) var inbjuden av Salemföretagarna.
Khashayar Farmanbar (S) var inbjuden av Salemföretagarna.
I torsdags kväll var det valdebatt i Rönninge folkets hus. Salems företagsförening hade bjudit in politiker från både kommun- och regionsnivå för att diskutera företagsfrågor.
ANNONS

Salems företagarförening bjöd i torsdags kväll in till en valdebatt i Rönninge folkets hus. Det skulle diskuteras företagarfrågor, både på riksnivå och på kommunnivå. På plats var Liberalerna, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Rönningepartiet.

Valdebatt Salem

Från vänster till höger: Maria Trapp (RP), Pernilla Schubert (SD), Håkan Paulsson (KD), Lennart Kalderén (M), Alireza Akhoudi (C), Khashayar Farmanbar (S), Anders Johnsson (L).

Frågorna som diskuterades var skattefrågor, hur man ska underlätta nyanställningar av unga och vinster i välfärden. Det var främst kring den sistnämnda frågan som det hettade till ordentligt.

Enligt Anders Johnsson (L) är regeringens förslag att förbjuda vinster i välfärden ett beställningsförslag från Vänsterpartiet som inte har någon förankring alls i riksdagen.

Alla Salempartier på plats höll med, utom S som representerades  av  Khashayar Farmanbar, oppostionsråd för Socialdemokraterna i Nacka och var inbjuden av Salemföretagarna, eftersom han är en väldigt aktiv regionspolitiker och före detta egenföretagare.

”Verkligheten inte svart eller vit”

– Jag tror att diskussionen kring vinster välfärden behöver lyftas och problematiseras mer. Annars finns risk för att den blir väldigt polariserad. Verkligheten är inte svart eller vit, säger Khashayar Farmanbar.

Efter debatten var kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) nöjd med kvällen.

– Jag tyckte att det var en ganska bra debatt som sträckte sig över flera företgarfrågor. Det var intressant och bra att motståndet mot vinster i välfärden var stort, säger Lennart Kalderén.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.