ANNONS

Vintage tar över i Hornstull i helgen

Det är andra gången som Lucie Watson Donnert anordnar Vintagemässan. Själv gillar hon att bära kläder från 1950- och 1960-talet.
Det är andra gången som Lucie Watson Donnert anordnar Vintagemässan. Själv gillar hon att bära kläder från 1950- och 1960-talet.
På lördag är det dags för Vintagemässan i Skofabriken i Hornstull igen – i större tappning än förra året. Mer än ett tjugotal utställare kommer att finnas på plats.
ANNONS

Det är andra gången som Lucie Watson Donnert anordnar Vintagemässan i de stora lokalerna. Vi möter upp henne utanför Skofabriken, en vecka innan vårens mässa drar igång.

– Lokalen är väldigt bra. Den har både stora och ljusa rum. Den har lite udda inredning, vilket är väldigt passande till vintagetemat, säger hon.

De sista bitarna kommer att göras under lördagsmorgonen, några timmar innan portarna slås upp.

Det var i höstas som Lucie Watson Donnert höll i Vintagemässan för första gången. På grund av efterfrågan från flera utställare så bestämde hon sig för att även hålla en i vår.

– Det kommer att vara fler utställare, över ett tjugotal. Antingen sådana som har butik eller har en samling hemma. Flera har butik här i Stockholm men de som kommer längst bortifrån är från Malmö och Örnsköldsvik, säger hon.

Hos de olika utställarna kommer det att finnas möjligheten att köpa äldre kläder, skor, accessoarer eller smycken. Men det kommer att finnas de som säljer nyproducerade kläder av gamla tyger också.

– Vi kommer att ha öppet en timme längre och sedan kommer det att finnas fler omklädningsrum, då det inte fanns tillräckligt med det förra gången.

I höstas besöktes mässan av mellan 850 och 1 000 personer. De siktar på att minst lika många besökare ska komma i morgon.

Lucie Watson Donnert tänker själv försöka kolla runt lite bland de olika utställarna under morgondagen.

ANNONS

– Jag kanske ska shoppa lite, men min största prio är att alla ska ha det bra, säger hon.

Mässan kommer att pågå under lördagen mellan 11.00 och 17.00. För att komma in kostar det 50 kronor.

Fakta

Här hittar du mer vintage i stan

Är du mer vintagesugen? Här är tre butiker för dig som gillar snygga gamla grejer.

1. Aggie Twigg Vintage och kafé. En secondhand-butik med vintagekläder för dam, herr och barn såväl som möbler, böcker och inredning. Fridhemsgatan 64, Kungsholmen.

2. Old touch. På Upplandsgatan 43 i Vasastan ligger en klassiker i vintage-sammanhang. Hyr också ut kläder. Både för kvinnor och män.

3. Judits second hand. Hornsgatan 75 (Herrbutiken finns på nr 65). Stort utbud och hög kvalité hittar du på dessa hörnstenar i stans vintageutbud.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.