Här är era vinterbilder från söderort

Årstavinter
En sagolikt vacker bild från Årsta.
Sturebyvinter
Vinterbild från en balkong i Stureby under vinterns första snöfall den 9 november.
stureby-jan
Sturebyvilla i vinterskrud från den 9 januari.
snogubbe
Trött av vinterlekar? Den färgglada snögubben vilar i Stureby.
agesta
Vacker bild från Ågesta den 10 januari.
snoronnbar
Frostiga rönnbär från Örby.
Hej mitt vinterland! Nu är jag här...
Här är era vackra bilder från vintern i söderort.

9 november 2016 lär bli ett datum som vi kommer att finnas. Stockholmarna vakande upp till beskedet att Donald Trump vunnit presidentvalet i USA och utanför fönstren var allt klätt i vitt. Under natten snöade det flera decimeter. Sagolikt vackert och tyst. Men för alla som skulle ta sig till skolor och arbetsplatser blev det besvärligt, busstrafiken var helt inställd, tunnelbanan kraftigt försenade och i trafiken stod det helt still på många platser. För Mitt i:s fotograf tog det fyra timmar att ta sig från Tyresö till redaktionen i Liljeholmen.

Flera av er läsare var ute med kameran under de där dramatiska dygnen. Bland annat Vanessa Wall i Årsta, som tog en sagolikt vacker bild på Storängsparken.

– Jag tog den bara med mobilen, men jag gillar den också. Jag var på väg till jobbet, så jag fångade morgonljuset, säger hon.

Vanessa Wall har en systemkamera, men det blir inte så ofta den kommer fram.

– Nu för tiden fotar jag mest mina barn, men jag kan också ta en bild för att det är fint ljus eller för att det händer något annorlunda i min omgivning. Kanske något lite oväntat, men ända alldagligt, säger Vanessa Wall.

Efter novembersnön tog vintern en rejäl paus. Lagom till slutet av trettonhelgen kom den tillbaka och många har kanske inlett året med både skidåkning och pulkaåkande.

My Frister i Stureby fångade en ovanlig snögubbe på bild. En träglad gubbe låg ner på marken.

– Jag var ute på promenad och såg den vid Sturebyskolan. Då kom jag att tänka på att det stod något i tidningen om att man kunde skicka in foton så jag tog en bild, berättar My Froster.

My Foster har skickat in bilder tidigare till tidningen och fotar mycket i vardagen.

– Jag har haft en fotoutställning på Högdalens bibliotek med bilder från närförort. Jag har alltid mobilen med mig när jag går på promenad, det blir mer vardagsdokumentärs än om man skulle haft en riktig kamera, säger hon.