”Skogen från Telefonplan är läskigast”

Johannes Nilsson är författaren till Blodtörst.
Johannes Nilsson är författaren till Blodtörst.
Hallå där Johannes Nilsson, författaren till fantasy-deckaren Blodtörst som utspelar sig i Hägersten. Själv tycker han att den läskigaste platsen i området är skogen mellan Telefonplan och Bäckavägen.

Berätta vad boken handlar om?

– Det är en urban fantasy-deckare som utspelar sig i medievärlden. Jag har då valt de moderna mediekvarteren som är Hägerstensområdet. Men jag själv har också bott där. Det börjar som en deckare som övergår i övernaturliga inslag.

Hägersten är ett bra område för deckare. Det finns mycket grönområden där man kan smyga på folk och ha övernaturliga slagsmål. Huvudpersonerna äter på Restaurang Landet några gånger och är mycket på krogen Diset i Örnsberg.

Vilka är de läskigaste platserna i Hägersten?

Det skulle nog vara gångvägen i skogen från Telefonplan mot Bäckavägen. Jag brukade själv jogga mycket där. Annars är Vinterviken på natten när det är helt folktomt ganska obehagligt.

Vart kommer det övernaturliga in i boken?

Det förekommer övernaturliga varelser. Bokens mordgåta bygger på de övernaturliga konspirationen som finns i Stockholms medievärld.Det förekommer även en del kända personer i boken, även om de har bytt namn. Men jag tror att man kommer att känna igen dem ändå. Karaktärerna jobbar på Aftonbladet, så egentligen är det en berättelse om det övernaturliga som pågår på Aftonbladet.

Kommer du att skriva flera Hägerstensbaserade böcker?

Det är en bra miljö och en miljö som jag kan bra. Men just nu är jag sugen på att skriva en bok som är fullständigt fantasy och fiction. Men om boken blir framgångsrik kanske det blir aktuellt att göra en uppföljare.