Visionen: ta båten till jobbet

Framöver kanske du kan ta båten till jobbet.
Framöver kanske du kan ta båten till jobbet.
Stockholms Handelskammare vill att Solna- och Sundbybergsborna ska kunna ta båten till jobbet. Med en ny rapport hoppas de nu kunna få fart på politikerna.

Skulle du också vilja ta båten till jobbet? då tänker du i samma banor som Stockholms Handelskammare.

I och med att allt fler trängs på bilvägar och i tunnelbana och pendeltåg så behöver vi utnyttja vattnet mer menar Handelskammaren, som nu listat ett gäng tänkbara pendelbåtslinjer i en ny rapport.

En av de tänkta linjerna som de ser det skulle kunna gå mellan Sundbyberg och Munkbrohamnen. De föreslagna stoppen listas som följande: Ulvsunda – Solna Strand – Mariehäll – Hornsberg – Karlberg – Water-front med slutstation vid Munkbrohamnen i Gamla Stan.

Vattenstråket går ganska rakt från Sundbyberg in till innerstan via Bällstaån till Karlbergskanalen. I och med ett stopp vid Water-front skulle de som ska med ett pendeltåg eller tåg ut till Arlanda också ha glädje av båten menar Handelskammaren.

– Det skulle vara mycket positivt för Sundbyberg att också få tillgång till pendelbåtstrafik. En hållplats vid Bällsta bro skulle också vara bra för boende i Annedal och Mariehäll, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd.