Här är visionen för Hallunda gård

Så här skulle se ute en höstdag i det nya området enligt visionsbilden.
Så här skulle se ute en höstdag i det nya området enligt visionsbilden.
Planerna för Hallunda gård går framåt.
I höst tänker kommunen presentera en detaljplan för området som ska få cirka 500 bostäder.
- Bebyggelsen i Hallunda gård ska vara småskalig och ta hänsyn till värdefull kultur- och naturmiljö. Det är viktigt att hitta ett bra samspel mellan det gamla och det nya, säger Anette Rosdahl, projektledare på Botkyrka kommun till Botkyrka.se

Kommunen godkände vid samhällsbyggnadsnämndens senaste möte ett ramavtal med byggherren Titania bygg och VVS AB. Det nya området med cirka 500 bostäder vid Hallunda gård ska få stadsgata med gång- och cykelväg, förskola och vård- omsorgsboende. I samma veva som mötet har kommunen presenterat en visionsbild för området. Om planerna löper på utan överklaganden eller problem kan byggstart ske 2021. Men planerna har sedan tidigare stött på protester.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gabriel Melki (S) är dock positiv.

– Nu drar förnyelsen av Hallunda och Norsborg igång. Detta är en del i att utveckla och förnya dessa stadsdelar. Vi vill att alla Botkyrkabor ska kunna trivas och hitta sin drömbostad i alla stadsdelar. Detta är en del i bygget av nya Botkyrka, säger Gabriel Melki (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande till Botkyrka.se.