ANNONS

Älg på visit i Tallkrogen sköts ihjäl

En boende i Tallkrogen fångade den unga älgtjuren på bild.
En boende i Tallkrogen fångade den unga älgtjuren på bild.
En älg väckte uppståndelse i Tallkrogen på tisdagen. Men besöket fick ett tråkigt slut när djuret satte kurs mot Nynäsvägen.
– Polisen beslutade att den skulle avlivas, säger Tommy Tuvunger, viltvårdare i Stockholms stad.
ANNONS

Älgen, som ska ha synts till i Gubbängen redan igår kväll, hade på tisdagsmorgonen sökt sig till Tallkrogen. Där sågs den bland annat mumsa på äpplen. När en Tallkrogenbo fångade den på bild låg den och vilade i gräset.

Det exotiska besöket möttes av blandade reaktioner i en lokal Facebook-grupp. ”Jag sprang för glatta livet …var livrädd” skriver en. ”Va mysigt att skogens konung visar sig”, tyckte en annan.

Men det blev inget mysigt slut på kungabesöket. Strax före klockan 15 på eftermiddagen meddelade stadens viltvårdare Tommy Tuvunger att älgen avlivats.

– Den var vid Lingvägen men sen satte den kurs mot Nynäsvägen. Eftersom vägen är så tungt trafikerad beslutade polisen att älgen skulle avlivas. Det verkställdes för ungefär tio minuter sen, säger han till Mitt i Söderort.

Enligt Tuvunger var det en ung älgtjur, född i fjol.

–Det händer tre-fyra gånger per år att älgar dyker upp i stan. Hälften av gångerna brukar det sluta med att de avlivas, andra gånger lyckas de hitta tillbaka ut i skogen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.