Viskväll på Teater Reflex i helgen

Thousands Are Sailing - Emigrantvisor med Dag Westling & Maria Misgeld och gäster. Lördag 3 december 20.00 Teater Reflex i Kärrtorp Centrum
Dag Westling och Maria Misgeld och gäster kommer framföra emigrantvisor på Teater Reflex i Kärrtorp den 3 december kl.20.
Dag Westling och Maria Misgeld med gäster kommer att framföra emigrantvisor på Teater Reflex i Kärrtorp på lördag.

Söderortsborna Dag Westling och Maria Misgeld är två professionella folkmusiker, som har intresserat sig för svenska emigrantvisor. Maria är folksångerska och expert på traditionell svenska folksång. Dag Westling är sångare och instrumentalist och vurmar starkt för irländsk folkmusik. Tillsammans började de leta efter emigrantvisor i det svenska visarkivet. Resultatet blev den gemensamma skivan Thousands Are Sailing inspelad i Hökarängen. Maria Misgeld har också gett ut en sångbok med samma titel.

På lördag framför Dag Westling och Maria Misgeld, förstärkta av ytterligare tre musiker, denna svenska visskatt kl. 20 på Teater Reflex i Kärrtorp. Dag Westling och Maria Misgeld vill genom musiken lyfta fram den tiden i Sveriges historia och berätta om öden som kan vara aktuella även i vår tid. Genom vacker stämsång, gitarr, femsträngad banjo och autoharp får vi ta del av människors drömmar om en bättre framtid i Amerika.

Utvandringen till Amerika gav grogrund till en omfattande och rik visdiktning. Sångerna berättar om avsked och hemlängtan, lycka och misslyckanden, hopp och kärlek … När dessa visor sjöngs och skrevs var det Europas fattiga som lämnade allt i hemlandet för att försöka skapa ett nytt liv i det förlovade landet.

Citat: Dag Westling och Maria Misgeld