Vitsippspriset till Bertil Falck

Prisutdelningen 7 september på Djursholms slott.
Prisutdelningen 7 september på Djursholms slott.
En paviljong till de äldre i Klingsta samt konstverk till kommunhuset. Bland annat detta har Bertil Falcks stiftelse bidragit med i Danderyd. Nu får han Kristdemokraternas vitsippspris.

Priset delades ut 7 september på Djursholms slott.

Djursholmsbon Bertil Falck har skapat stiftelser i Danderyd för att uppmuntra speciellt engagerade anställda inom skola, kultur och omsorg i Danderyds kommun. Sedan starten 2001 har stiftelsen delat ut 1,3 miljoner kronor. Bland annat har man för pengarna kunna bygga en paviljong för de vid ett äldreboende i Klingsta förra året. Stiftelsen har bekostat en kurs om demensvård, gett stipendier till konstnärer och skådespelare samt och även köpt konst till kommunalhuset.

– Bertil Falck, en välkänd djursholmsbo, får Vitsippspriset för sina insatser och sitt engagemang inom skola, kultur och omsorg i Danderyds kommun. Priset är ett sätt för oss kristdemokrater att uppmärksamma personer eller organisationer som bidrar till att förbättra vårt samhälle, säger Sten Dybeck, partiavdelningsordförande för Kristdemokraterna i Danderyd.