ANNONS

Vittne efter bankkuppen: ”Trodde det var svensexa”

Bankrån, Djursholm, Handelsbanken
Under tisdagen höll Handelsbanken i Djursholm stängt.
En person som såg hur rånet på banken i Djursholm gick till berättar om hur de maskerade gärningsmännen bröt upp personalingången och gick in i banken.
– När jag förstod att det var ett rån blev jag rädd, säger hon.
ANNONS

På Djursholms torg var stämningen något lågmäld under tisdagen. Att Handelsbanken blev utsatt för ett rån hade ingen missat.

– Det är lite läskigt, precis som i en film, säger en person som står utanför banken.

Vittnet berättar

En person som Mitt i pratar med såg hela rånet och var även en av alla som ringde 112 för att larma. Vittnet berättar att hon såg flera svartklädda personer med masker för ansiktet. Hon säger att de var fem eller sex stycken.

– Jag trodde först att det var en svensexa när de stod där vid bilen, eller något annat roligt. Man vill liksom inte tro att det är något hemskt som ska hända. Hade jag bara förstått det kunde jag larma ännu tidigare och då kanske polisen hade fått fast dem, säger vittnet som är märkbart skärrad.

Hon berättar hur rånarna hade backat upp en vit eller silverfärgad bil av större modell på baksidan av banken. Därefter bröt de sig in via personalingången med kofötter.

– Rånarna gick in och strax därefter såg jag tre personer springa ut från banken. Det var nog personalen och de passerade bilen som stod där. Senare efter några minuter kom de maskerade personerna ut med väskor och hoppade in i bilen.

Vid den tidpunkten hade vittnet larmcentralen i telefonen. Hon beskrev bilen och vad hon hade sett.

ANNONS

– Nu kör de. Nu kör de iväg, minns jag att jag sade.

Bankrån, Djursholm, Handelsbanken

Ingen information

Dagen efter rånet befinner sig flera Danderydsbor i närheten av banken. En del är kunder i Handelsbanken och ville veta om rånarna hade varit i deras bankfack. Men de fick inga svar. Varken av polisen eller Handelsbanken.

Det är inte banken som är rånad, det är kunderna

Orolig bankkund

– Min dotter fick till slut ett otrevligt svar att polisen eller banken kommer att kontakta de drabbade. Övriga ska i sinom tid förstå att de inte är drabbade när de går ut med kommunikén. Kan du tänka dig? Så svarade de, säger en besviken kund i banken.

– Det är inte banken som är rånad, det är kunderna, säger en annan person.

När Mitt i frågar polisens förundersökningsledare hänvisar hon till presstalesmannen som i sin tur hänvisar till händelsenotisen på polisens hemsida. Den uppdaterades senast under måndagskvällen.

Handelsbanken höll under tisdagen stängt. Den tekniska undersökningen i banklokalen höll på till runt klockan ett på natten mot tisdagen enligt källor till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.