ANNONS

Vittnen krävs för att lösa rånet mot Khalids butik

Khalid Maroofs butik Minns livs blev tidigare rånad. Flera rån i Orminge.
Butiksägaren Khalid Maroof är en av dem som blivit utsatt för rån
Polisen har inga frihetsberövade för de många grova brott som ägt rum i Orminge på senare tid.
I ett fall bedömer polisen det som utsiktslöst att komma vidare, i ett annat fall krävs vittnen för att klara upp brottet.
ANNONS

I går skrev Mitt i om tre grova brott som på kort tid ägt rum i Orminge: en smash and grab-kupp mot centrumanläggningen i Orminge, en yxbeväpnad man som kom in på bensinmacken i Orminge, och rånet mot butiksägaren Khalid Maroof, också det i Orminge.

Ingen har frihetsberövats för något av brotten.

Ett fjärde grovt brott som skett i Orminge under hösten, rånet mot en kvinna med barnvagn i Centrala parken den 8 september, är också det ouppklarat. Tre okända gärningsmän rånade en kvinna med barnvagn. Polisen gick några dagar senare ut på sin facebooksida och efterlyste vittnen till brottet, vilket Mitt i skrev om.

Blir förmodligen olöst

När Mitt i pratade med polisen i torsdags, bedömde de att när det gäller rånet mot kvinnan med barnvagnen så blir det rånet förmodligen inte löst:

– Det blir svårt, jag bedömer att vi inte går i mål med det, det finns inga vittnesuppgifter, säger Ulrika Barck-Holst, polisens förundersökningsledare.

När det gäller rånet mot Khalid Maroofs butik, som Mitt i skrev om i onsdags, bedömer polisen även den händelsen som svårutredd:

– Det blir svårt om vi inte får vittnesuppgifter, säger Ulrika Barck-Holst.

Inte börjat utreda

Gärningen där en yxbeväpnad man kom in på bensinmacken i Orminge natten till tisdag, har polisen ännu inte börjat utreda. Brottet rubriceras som Inbrott och olaga hot.

Smash and grab-kuppen mot centrumbyggnaden i Orminge centrum natten till fredag väntar polisen på resultat från den tekniska undersökningen.

ANNONS

Polisen efterlyser fortsatt vittnen till alla de fyra händelserna.

– Ja, det är vi tacksamma för, säger Barck-Holst.