ANNONS

Polisen letar vittnen till Olearys-skjutning

Haningepolisen letar vittnen till skjutningen vid Olearys, Haninge centrum.
Haningepolisen letar vittnen till skjutningen vid Olearys, Haninge centrum.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Lars Backelin, kommunpolis i Haninge.
Lars Backelin, kommunpolis i Haninge.
Maskerade huliganer attackerade två personer i Olaerys Haninges entré på tisdagen.
Olearys.
Polisen i Haninge letar vittnen efter skjutningen och eventuella fordon som försvann från platsen på sena julaftonskvällen vid Olearys, Haninge centrum. Den skjutna mannen fick allvarliga skador.
ANNONS

Det var sent på julaftonskvällen, vid 01.25, som flera skott plötsligt avlossades mitt i festnatten vid Olearys Haninge centrum.

Det visade sig i kaoset att en man och en kvinna skjutits, båda i undre delen av kroppen, och fick föras till sjukhus. Mannen blev allvarligt skadad, däremot ska ingen ha fått livshotande skador.

På juldagen anhölls två personer för dådet, misstänkta för synnerligen grov misshandel, men båda släpptes senare.

Bara dagar senare anhölls dock en annan misstänkt person i sin frånvaro.

Enligt uppgifter till Mitt i så var skjutningen en uppgörelse mellan personer i 20-årsåldern med flerårig bakgrund i gäng, välkända av Haningepolisen sedan tidigare.

Polisen har efter helgerna jobbat intensivt för att få fram uppgifter om händelseförloppet, men behöver mer hjälp.

Letar fordon som lämnat platsen

Allmänheten har i en knapp veckas tid kunnat lämna uppgifter direkt till utredarna, genom två telefonnummer som Haningepolisen lade upp på sin Facebook 16 januari.

”Polisen eftersöker vittnen till själva skjutningen. Polisen eftersöker även information om eventuella flyktfordon, fordon som lämnat Runstensvägen i anslutning till skjutningen. Fanns du på plats och såg händelsen så vill vi komma i kontakt med dig”, skriver Haningepolisen på sin Facebook.

Men sedan helgen har man tagit bort numren och hänvisar tills vidare folk med upplysningar om skjutningen att ringa 114 14 eller lämna uppgifter till polisen via FB-meddelanden.

ANNONS

Samtidigt är polisen fåordiga när Mitt i frågar om utredningen och om de uppgifter vi har. Man vill inte bekräfta att man skulle känna till de inblandade personerna sedan tidigare.

Populärt ställe på julafton

– När det gället vårt inlägg på Facebook så är det mer ett sätt att se om vi kan hitta ytterligare vittnen. Vår bild av händelsen är nog tämligen bra. Men eftersom förundersökningen pågår så kan jag inte lämna mer uppgifter i nuläget, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

– Det finns inget direkt jag kan säga med anledning av att förundersökningen pågår. Jag har inte själv läst vårt facebook-meddelande, men vi söker naturligtvis vittnen och är tacksamma om folk hör av sig, säger Lars Backelin, kommunpolis i Haninge.

Olearys Haninge har de senaste åren blivit känt som ett populärt uteställe på julaftonskvällarna, och många personer besökte krogen den aktuella kvällen.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.