Vivi ska få kontakt med andar i ny serie

Tv-tittarna får följa Vivi Lindes vardag.
Tv-tittarna får följa Vivi Lindes vardag.
Mediet Vivi Linde från Sköndal hjälper människor att komma i kontakt med sina döda anhöriga i en ny tv-serie.

Och hon ser inga problem med att göra tv av andligt sökande.

I går sändes den första delen av ”Livet på andra sidan”, en tv-serie i åtta delar som sänds på Sjuan där tittarna får följa tre medier i deras vardag. Det handlar både om deras arbete med klienter och privatlivet med familj och vänner.

Ett av medierna heter Vivi Linde och bor sedan 1988 i Sköndal. Det är också här hon har sin verksamhet.

– Det är ett realityprogram där det blir lite gott och blandat med andlighet, säger Vivi Linde.

Vivi kommer bland annat att utföra en magisk häxritual inom naturreligionen och titta in i framtiden med hjälp av tarotkort.

– Det är en kul idé att göra ett program där man även får följa med bakom ytan. Det är många som har förutfattade meningar om oss, som tycker att vi är flummiga och annorlunda jämfört med andra människor. Men här får man se att vi är lika olika som alla andra.

Vad säger du till dem som inte tror på det här?

– Det är upp till var och en. Jag har inget behov av att övertyga folk, de som är nyfikna får komma till mig. Jag förstår dem som inte tror, säger Vivi Linde.

Hon säger sig ha märkt av ett ökat intresse för den här typen av andligt sökande under de senaste tio åren och det är främst kvinnor som söker sig till henne. Oftast vill klienterna komma i kontakt med en avliden anhörig eller se in i framtiden.

– Det är roligt att få upplysa om vad vi faktiskt gör. Det finns ett stort sökande i dag.

Kan det bli svårt att göra det i tv om människor fortfarande sörjer?

– De som är med i programmet är införstådda med situationen, det är viktigt att respektera människor i sorg och ingen är med utan att godkänna det.