ANNONS

Volleybollen lockar de äldre ungdomarna

En av grundarna till klubben Dominique Sjögren. Foto: Privat
En av grundarna till klubben Dominique Sjögren. Foto: Privat
En av föreningslivets stora utmaningar är att hålla kvar de äldre ungdomarna. Hos Danderyds SK Volleyboll är det tvärtom.
– Vi har fått många nya äldre spelare i 15–16-årsåldern, säger en av klubbens grundare Dominique Sjögren.
ANNONS

En idrottsförening som inte har problem med att värva äldre ungdomar är volleybollen. Historien bakom Danderyds SK Volleyboll började 2010 när Dominique Sjögren skjutsade sin då 9-årige dotter till volleybollträningar i Sollentuna.

– Jag började fundera på möjligheten att starta en förening i Danderyd. Eftersom min dotter också spelade fotboll frågade jag några av hennes lagkamrater om de var intresserade.

Halkade in på handbollen

Kamraterna nappade och utan någon egentlig bakgrund inom volleyboll stod Dominique Sjögren med ett lag på tio tjejer.

– Hade någon frågat mig om jag skulle vilja börja driva en volleybollförening hade jag nog tackat nej, säger han och skrattar.

Men sedan rullade det på. Idag har Danderyds SK Volleyboll omkring 100 aktiva medlemmar, de första åren dubblerades antalet för varje år. I somras kammade U-16 laget hem ett silver i Beach-volleyboll-SM i Falkenberg.

– Vi har fått många nya äldre spelare i 15–16-årsåldern som upptäckt sporten i nian och som tycker att sporter som fotboll är för krävande.

Lättare att nå långt

Han menar också att volleybollen är en mer sympatisk sport och att det finns plats för både dem som vill elitsatsa och dem som inte vill träna fullt lika mycket.

– Volleybollen är lite snällare, man är trevliga lagen emellan och det är lättare att få spela matcher och nå längre inom idrotten, just eftersom den är förhållandevis liten, säger Dominque Sjögren.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.