ANNONS

Volontärer bjöd in till samtal om flyktingboende

Volontärer delade i söndags ut 400 flygblad i Boo med inbjudan till ett möte efter grannoro för ett planerat flyktingboende i området.
Volontärer delade i söndags ut 400 flygblad i Boo med inbjudan till ett möte efter grannoro för ett planerat flyktingboende i området.
Flygbladet volontärerna delade ut.
Flygbladet volontärerna delade ut.
Volontärföreningen Refugees welcome Stockholm delade i söndags ut 400 flygblad i Boo med anledning av senaste tidens händelser där grannar uttryckt oro över att ett flyktingboende kan förläggas i området.

En befarad hatstorm mot föreningen uteblev.
ANNONS

– Vi har inte fått några negativa reaktioner, vi trodde vi skulle få en hatstorm. Istället har någon hört av sig och sagt att dom skäms över sina grannar, säger Gabriel Mezquida i volontärföreningen.

I söndags var han och några andra volontärer från föreningen Refugees welcome Stockholm i Boo och delade ut 400 flygblad i brevlådorna, bland annat på Moravägen där ett flyktingboende eventuellt kan bli aktuellt.

Volontärerna bjöd i flygbladet in de som bor i området till ett möte i Dieselverkstad på onsdag kväll.

– Vill ge dem tid att träffa de här de här människorna istället för att kasta ur sig anklagelser, säger Gabriel Mezquida.

– Vi har reagerat på artiklar som skrivits om boendet och framförallt reagerade vi starkt på beskrivningen att det är kriminella våldtäktsmän som skulle flytta in i boendet. Jag har jobbat som volontär sedan hösten 2015 och jag har en helt annan bild av de här människorna.

Gabriel Mezquida säger att han förstår att grannar i ett bostadsområde kan vara oroliga när det kommer något nytt.

– Jag kan förstå det, det här området är en idyllisk plats, ett jättelugnt område. Men dom här ungdomarna är måna om att bidra till svenska samhället.

Onsdagens möte hålls i Dieselverkstaden på Marcusplatsen och börjar klockan 18.00.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.