Bil voltade in i pumphus – 130 000 blev utan varmvatten

Olycka. Vattenkran. Varmvatten. Brott.
Föraren som orsakade en kalldusch för alla i Huddinge och Tullinge misstänks för drograttfylleri.
Fick du duscha kallt i går?
Hela Huddinge och Tullinge blev på torsdagseftermiddagen av med varmvattnet – på grund av en bilolycka i Flemingsberg.

Hela Huddinge och Tullinge blev utan varmvatten efter en trafikolycka på torsdagseftermiddagen. Det var strax efter kl 16 som en bil körde av Huddingevägen och voltade rakt in i ett pumphus.

Föraren i bilen, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. Han var vid medvetande men i övrigt är skadeläget oklart.

– Det var en hemsk olycka och en väldigt ovanlig incident. Det kommer säkert att ta ett tag innan huset ser normalt ut för det var kraftigt skadat, men allting fungerar som det ska nu, säger Cecilia Nordin, pressansvarig på Södertörns fjärrvärme, vid 09.30 på fredagsmorgonen.

Fick tillbaka vattnet under natten

Tullingeborna fick tillbaka varmvattnet senare på torsdagskvällen. Huddinge beräknades först få tillbaka varmvattnet på fredag morgon, men arbetet gick snabbare än väntat.

– Det gick lite bättre än planerat, Huddinge fick tillbaka vattnet under natten, säger Cecilia Nordin, pressansvarig på Södertörns fjärrvärme.

Omkring 130 000 personer berördes av varmvattenavbrottet.

Misstänks ha kört påverkad

Under fredagsmorgonen uppger polisen att man inväntar svar på en blodanalys som ska visa om mannen har kört påverkad av narkotika.

– Han misstänks för drograttfylleri. Man ska titta på de uppgifter som har kommit fram på platsen och prata med honom, för att se om det även rör sig om vårdslöshet i trafik, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens ledningscentral.