Nu får vuxna chansen att lära sig cykla

cykelkurs för vuxna. Maryam Sana och Sahar Rouzbahani lär sig cykla på en kurs hos Cykelfrämjandet. Pressfoto.
Maryam Sana och Sahar Rouzbahani lär sig cykla på en kurs hos Cykelfrämjandet.
Cykelfrämjandets kurser är ett säkert vårtecken. I söderort får vuxna i Farsta, Bagarmossen och Vårberg chansen att lära sig cykla, i april och maj.

I Bagarmossen startar kursen den 24 april, i Farsta och Vårberg den 6 maj. Anmäla sig bör man göra redan nu.

– Grundkurserna är väldigt populära och platserna begränsade så det gäller att skynda på, säger Solange Olame Bayibsa, kursansvarig på Cykelfrämjandet.

Både cyklar och hjälmar finns att låna. Det enda man behöver tänka på är att ha oömma kläder och gärna handskar. Och så ska man ha fyllt 13 år – men de flesta som anmäler sig är vuxna.

– Många vill gå kursen för att kunna cykla med sina barn. Andra behöver kunna cykla i sitt arbete, till exempel inom hemtjänsten, säger Solange Olame Bayibsa.

Solange Olame Bayibsa

Solange Olame Bayibsa.  Foto: Åsa Sommarström

Grundkurserna är tolv timmar långa, fördelade på sex träffar under tre veckor. Sedan är de flesta mogna för att träna på egen hand. Det finns också fortsättningskurser, men de är färre.

– Cykelfrämjandet ordnar cykelutflykter också, så att man ska kunna fortsätta att öva och känna sig bekväm. Vi lägger ut information om det på vår Facebooksida, säger Solange Olame Bayibsa.

Kurserna ges i samarbete med stadsdelsförvaltningarna. De kostar 300 kronor, men lösningar finns för dem som inte har möjlighet att betala.

Mer information finns på Cykelfrämjandets webbsida.