Walk of shame i Fredhäll

Frida Öhrn gillar att promenera i Fredhäll, platsen där hon bor och där musiken till nya skivan har kommit till.  Sångerska som bor 
i Fredhäll.
Frida Öhrn gillar att promenera i Fredhäll, platsen där hon bor och där musiken till nya skivan har kommit till. Sångerska som bor 
i Fredhäll.
Högsljuda köksrep och skämmiga söndags­promenader.

En stor del av album­aktuella Cookis n Beans historia har utspelat sig Kungsholmen, enligt medlemmen Frida Öhrn.

En så kallad ”Sunday walk of shame” får den uppleva som måste ta sig hem i solljuset på söndagsmorgonen efter lite för vilt festande kvällen innan. Det är också titeln på första låten på countytrion Cookies n Beans nya skiva.

– Det skulle nog ha kunnat ha hänt på Kungsholmen, säger Frida Öhrn, en av bandets tre sångerskor, och skrattar.

Hon flyttade till Fredhäll för ungefär nio år sedan. Här har också en hel del av musiken skapats. Eftersom bandet består av tre sångerskor, förutom Frida Charlotte Centervall och Linda Ström, är det oftast bekvämast att repa i någons kök.

Ett exempel är låten Kings and Queens på nya skivan, en Dolly Parton-doftande countrydänga i snabbt tempo.

– Från början var det en lugn låt. Vi satt i det lilla trånga köket i Fredhäll och testade och började röja loss. Det blev en helt annan version, säger Frida Öhrn.

Trion har precis avslutat sitt medverkande i Melodifestivalen där de slutade sjua i andra chansen. Det är andra gången bandet ställer sig på scenen i Sveriges största musiktävling.

– Det är verkligen extremt vilken stor apparat det är, säger Frida Öhrn om evenemanget.

Var det någon skillnad från 2009?

– Ja, då var det lite ovant för oss med press. Vi visste inte riktigt hur vi skulle handskas med det. Den här gången var det otroligt roligt hela tiden. Vi behövde inte bevisa något och vi älskar låten.

Men själv var Frida Öhrn faktiskt inte nybörjare ens 2009. Redan fem år tidigare deltog hon för första gången i festivalen med bandet Laroxx och låten Ready or Not. Men om det blir några mer försök är oklart.

– Haha, jag vet inte. Jag måste vila upp mig först i alla fall.

Men frågan är om det blir så mycket vila. För tre veckor sedan släpptes Cookies n Beans tredje skiva The first steps och snart bär det ut på turné runt Sverige med start på Södra teatern i Stockholm den 3 april.

– Jag måste ta en ganska lång paus när jag gjort klart en skiva, för att få perspektiv. Men jag satt och lyssnade på den i går igen. Det känns så jäkla kul. Det är en cool blandning och vi vill visa vilka vi är just nu.

Frida Öhrn ska strax iväg och repa inför den stundande turnén. Men den här gången blir det inte i köket i Fredhäll utan i en studio i Hammarby sjöstad med fullt band.

Men basen är som vanligt kombinationen av de tre rösterna, både i stämmor och på egen hand: Ett samarbete som snart firar tio år på scenen.

– Man känner i kroppen när vissa röster funkar bra. Det ska inte låta perfekt, det måste finnas en dissonans, säger Frida Öhrn.

Vi satt i det lilla trånga köket i Fredhäll och testade och började röja loss.Frida Öhrn

Fakta

Trivs på undangömd brygga

Namn: Frida Öhrn

Ålder: 34 år

Familj: Mamma, pappa, syster, pojkvän och son

Bor: I lägenhet i Fredhäll på Kungsholmen

Aktuell: Med nya skivan The first steps.

Bästa stället på Kungsholmen: – Det finns en liten brygga vid vattnet i Fredhäll. Lite undangömt och mysigt där man kan sitta både på sommaren och vintern.

Om vilken flagga som omsjungs i melodifestivalhiten Burning flags: – Det är ingen speciell flagga. Det är mer ett statement, ett starkt tecken på att allt inte står rätt till.