ANNONS

Wanngård tror inte på Batras no go-zoner

Husby centrum.
Husby centrum.
Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) tror att no go-zoner för kriminella kan vara ett verktyg mot till exempel drogförsäljning i Husby centrum.
Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård (S) tror inte på att införa särskilda förbudszoner för kriminella.
ANNONS

I går, tisdag, gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ut med ett förslag om att införa ett särskilt zonförbud för kriminella eller för de  som har uppvisat ett ”särskilt otrygghetsskapande beteende”.

Uttalandet kom i samband med att det varit mycket fokus på det dödliga gatuvåldet i Malmö den senaste tiden.

Stockholms stads oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr (M) tycker att förbudszoner kan vara ytterligare ett verktyg i arbetet mot brottsligheten.

– Särskilt när det fattas poliser i yttre tjänst så kan det behövas ytterligare ett verktyg. Förbudet behöver inte bara gälla för kriminella, utan kan även gälla för de som uppträder hotfullt till exempel i ett centrum, säger hon.

Anna König Jerlmyr nämner Husby centrum som ett exempel som kan bli en så kallad no go-zon för kriminella.

– Där sker droghandeln öppet. Men det är inte bara i särskilt utsatta förorter som det kan bli aktuellt, i Liljeholmen stänger en kioskägare efter att barn och ungdomar har trakasserat honom till exempel. Och vid Sergels torg vittnar en handlare om att hälften av de som snattar är beväpnade.

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) tycker att förslaget om förbudszoner låter orimligt.

– Anna Kinberg Batras utspel är lustigt och ogenomtänkt. Tyvärr handlar det om att hon har dålig koll på den lagreglering vi redan har i Sverige. Säljer man knark ska man ställas inför rätta, säger Karin Wanngård.

Läs mer:

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.