Welcome to Grand Central Sundbyberg

Illustration.
Illustration.
Grand Central Sundbyberg är namnet på gamla Åhlénshuset när det står topprenoverat 2018.

Fäblessen för USA-klingande namn i Stockholms Brooklyn – sorry, Sundbyberg, är inget nytt. Nu startar ännu ett jätteprojekt i den fastighet som huserat bland annat Åhléns och Svenska spel i centrala Sundbyberg, adress Sturegatan och Järnvägsgatan.

Namnet blir Grand Central Sundbyberg. Huset får fyra nya våningar och ska stå klart för inflyttning av nya hyresgäster 2018.

– Vi river inredningen men behåller skalet, byter fasad och bygger på fastigheten, säger Pernilla Arwidsson, kommunikationsansvarig för projektet på Fabege.

Precis som idag kommer bottenplan ge plats åt butiker. Än finns inga färdiga hyresgäster, men Fabege räknar med stort sug.

– Det är toppenläge med bra kommunikationer. Långsiktigt grävs ju järnvägen ned och skapar trevliga och sociala ytor utanför, säger Pernilla Arwidsson.

Mall of Scandinavia, Solna business park och nya bostadsbyggen som The Lab och The Tube – att bygget får namnet Grand Central Sundbyberg är ingen slump.

– Vi ville koppla ihop det med området och det som redan finns. Grand Central är också ett roligt namn som rimmar med järnvägen intill, det är en stor byggnad som syns och som knyter ihop kommunikationen med sociala ytor, säger Pernilla Arwidsson.