ANNONS

Wellstreet vill hjälpa fem lokala småföretag i corona-krisen

Mkael Wintzell, vd, Wellsreet
Mikael Wintzell, vd på Wellstreet, vill hjälpa lokala småföretagare att ta sig igenom krisen som orsakats av coronaviruset.
Nu när det lokala näringslivet i är hårt pressat har Wellstreet, som för snart ett år sedan flyttade från city till det välvda glashuset ”The Factory” i Häggvik, bestämt sig för att låna ut 50 000 kronor till fem företag i Sollentuna helt avgifts- och räntefritt.
ANNONS

– Vi har befunnit oss i småföretagar- och entreprenörsklimatet hela tiden sedan starten och vet hur kämpigt det kan vara med konjunkturer och andra saker. Därför vill vi göra några punktinsatser så att några lokala företagare kan klara sig tills konsumtionen har återhämtat sig, säger Wellstreets vd Mikael Wintzell.

Bolagen skall vara i service- eller besöksnäringen, vara välskötta, och omsätta under 10 miljoner kronor. Lånet är räntefritt och ska räcka till att bedriva full verksamhet under april månad ut.

Syftet att erbjuda en brygga

Lånen kommer bara beviljas till bolag där Wellstreet ser en fungerande affär innan utbredningen av covid-19, och där återbetalningsförmågan bedöms finnas vid normal verksamhet.

Syftet är att erbjuda en brygga under veckorna farm till att vi – förhoppningsvis – får se en återhämtning i folks vanor och en normalare aktivitet i samhället.

”Kämpar med dagskassan”

Mikael Wintzell betonar att han inte ser något fel i andemeningen i de stora stödpaket som lanseras på nationell nivå.

– Stora strukturella räddningspaket är bra, de behövs, men vet man hur det fungerar i bankvärlden så vet man att de pengarna når inte ner till småföretagarna här och nu. Kaféer och restauranger kämpar med dagskassan, det är mer akut, säger han.

Är du företagare i Sollentuna och vill ansöka om lån så ska du mejla årsredovisning 2019, balansräkning, resultaträkning, och en kort beskrivning till sollentuna@wellstreet.se.

”Alla kan göra något”

Wellstreet hoppas att deras idé för att tillfälligt hjälpa lokala småföretagare genom den värsta corona-krisen kan spridas och utökas. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, menar Mikael Wintzell.

– Man kan ju alltid gå och äta på restaurang, fika eller klippa sig.

ANNONS

Stötta krönika sollentuna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.