Wesam gör låtar från ”Fire Hill”

Wesam Eweida.
Wesam Eweida.
Han skriver varje dag och fredagsnätterna ägnar han åt studion.

Nu är Brandbergsrapparen Wesam Eweida aktuell med två nya videor och ett debutsläpp.

Till vardags hoppar han in som personlig assistent på en skola i Farsta strand.

Men övrig tid är vigd åt hiphopen. Wesam Eweida, som går under artistnamnet Brix, sitter hemma i lägenheten i Brandbergen och skriver texter. På fredagsnätterna har han studiotid i Jordbro, där föreningen Vägen ut bedriver verksamhet.

22-årige Wesam fick för några år sedan kontakt med en etablerad rappare från Texas, inriktad på den amerikanska sydstatshiphopen precis som Wesam, och de gjorde en låt tillsammans.

– Jag fortsatte göra låtar och tog kontakt med andra artister. Det såg bra ut i cv:t att jag haft ett amerikanskt samarbete, säger Wesam.

Han fick kontakt med en ännu större amerikansk rappare, Boogz Boogetz, som i sin tur samarbetat med världsartisten Wiz Khalifa.

– Vi gjorde en låt med en svensk artist och jag blev nöjd med resultatet.

Genombrottet kom nyligen via videon till låten ”Ralph Lauren”, som spridits på en av Skandinaviens största hiphopsajter. Spridningen är betydelsefull för Wesam, som inte har något skivbolag bakom sig och som fått sköta all kommunikation med sina gästartister själv.

Den 6 april lanseras hans andra video och till sommaren kommer den tredje tillsammans med första samlingssläppet med hans första låtar.

– Det kommer att vara en del skryt, sommarkänsla och att jag gör allt på mitt eget sätt, säger han med ett leende.

Texterna handlar om livet i Brandbergen. Hemorten går under namnet ”Fire Hill” och Stockholm blir ”Stocktown”.

– Engelska har alltid varit språket jag rappat på, jag vill rikta musiken utåt, utanför Sverige, säger han.