ANNONS

Jesper Wiklund (V) lämnar gruppledarposten

Catja Kaloudis och Jesper Wiklund
Catja Kaloudis tar över efter Jesper Wiklund.
Jesper Wiklund (V) har suttit som oppositionsråd för Vänsterpartiet i fyra år.
Den 17 december lämnar han dock uppdraget och även posten som gruppledare.
– Jag är tacksam över alla fantastiska människor jag fått träffa. Samtidigt tycker jag det är frustrerande att se att så få politiker tar sitt uppdrag på allvar, säger han.
ANNONS

I samband med att Kommunfullmäktige väljer nya ledamöter till nämnder, råd, utskott och bolag den 17e december lämnar Jesper Wiklund (V) sina poster som gruppledare och oppositionsråd.

Anledningarna är flera – både en vilja att få fler lediga kvällar med sin son och längtan efter att få jobba fackligt igen.

– Men framför allt handlar det om att jag tror på rotation på höga poster, säger han.

Jesper Wiklund har suttit som oppositionsråd för Vänsterpartiet i fyra år. Den möjligheten måste också erbjudas andra menar han.

– Jag gjorde klart redan under valrörelsen att det skulle bli läge att kliva av under nästa mandatperiod. Nu inför att det ska väljas nya poster så kändes det naturligt att lämna över, säger han.

Jag ser också ett värde i att det blir fler kvinnor inom toppolitiken i Sundbyberg

Jesper Wiklund

Efterträdare blir Catja Kaloudis som tillträder rollen som oppositionsråd och gruppledare den 1a januari 2018.

– Hennes styrkor är hennes fackliga bakgrund och erfarenheter som lärare och inom den ideella sektorn. Jag ser också ett värde i att det blir fler kvinnor inom toppolitiken i Sundbyberg, säger Jesper Wiklund.

Jesper Wiklund lämnar dock inte politiken helt, utan blir kvar inom partiföreningen och på en av partiets stolar i kommunfullmäktige.

ANNONS

Hur har åren som oppositionsråd varit?

– Jag är tacksam över alla fantastiska människor jag fått träffa i Sundbyberg, både i stadshuset och på stan. Samtidigt tycker jag det är frustrerande att se att så få politiker tar sitt uppdrag på allvar och försöker påverka. Det har varit mycket tjafs i stadshuset.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.