ANNONS

William från Täby gör debut som Sune

William Ringström och Morgan Alling.
William Ringström och Morgan Alling.
Sune är tillbaka på vita duken. Och den här gången spelas han av William Ringström, 12, från Gribbylund.

– Det har varit väldigt kul, säger han.
ANNONS

William Ringström kan pusta ut och återvända till vardagen som en vanlig Täbykille. Annat var det förra året.

Det började i mars när en rollbesättare kom på besök till skolan.

– Alla som ville fick provspela. Man skulle ringa ett samtal på låtsas och så filmade de det, säger William Ringström.

Han bestämde sig för att göra ett försök. Det gick väldigt bra. Efter ytterligare ett par provfilmningar blev han uppringd med erbjudandet om att spela tjejtjusaren Sune.

– Rätt snabbt så bestämde jag mig för att tacka ja.

Filmen hade premiär under julhelgen och den här gången beger sig Sune till Grekland. Hela familjen är med såklart. Föga förvånande blir inte semestern som planerat och väldigt ofta är det Sunes pappa, spelad av Morgan Alling, som ställer till det.

– Roligast var att träffa alla i teamet och att vara med om alla knasiga saker som Sune råkar ut för i filmen, säger William Ringström.

Om fler roller dyker upp så kan det mycket väl bli under ledning av regissören Hannes Holm. Han hyllar William efter inspelningen av Sune.

– Det finns ett lite uttjatat sätt att prata om hur begåvade barnskådespelare är. Men det är verkligen en viss skillnad mellan William och många andra barn som ställt sig framför kameran, säger Hannes Holm.

ANNONS

Han menar att William Ringström har en ovanligt bra tajming och att rollen egentligen var hans redan från första provfilmningen.