ANNONS

Willys börjar sälja mat över nätet lokalt

Willys startar mathandel över webben med upphämtningsstationer i två butiker i Stockholmsområdet.
Willys startar mathandel över webben med upphämtningsstationer i två butiker i Stockholmsområdet.
Nu kastar sig Willys in i kampen om nätmatsmiljarderna. Från och med i dag börjar man sälja mat över internet, till en början på prov i två områden i Stockholm och ett i Göteborg.
ANNONS

Matförsäljningen över internet har fördubblats på två år och omsätter nu mer än 4,1 miljarder kronor. Ännu utgör den bara 1,4 procent av den totala livsmedelsförsäljningen, men tros fortsätta växa i snabb takt. Svensk digital handels prognos för nästa år säger att mathandeln på nätet kommer att öka med 38 procent.

Marknaden domineras av Mathem, följt av Coop, Mat.se, Linas matkasse, Citygross och Ica.

Hittills har Axfood lyst med sin frånvaro, men både Hemköp och Willys är på gång.

I dag öppnade Willys sin näthandel, men till en början kan bara kunder som bor i närheten av butikerna i Rissne och Länna få hemleverans, samt en butik i Göteborg. Mera exakt rör det sig om alla som bor inom postort Sundbyberg samt alla i Skogås, Trångsund, Farsta och Haninge.

Willys väljer en annan väg än konkurrenterna och har samma pris på varorna på nätet som i butikerna. I stället får kunderna betala avgifter för plock och hemleverans på 148 kronor.

Man testar också att ha utlämningsboxar där folk själva kan hämta kassar med den mat de beställt på webben mot en plockavgift på 49 kronor.

Tror ni folk kommer att nappa på det?

– Absolut, framförallt barnfamiljer. Det innebär ju en tidsvinst. Det är ju mycket enklare att bara svänga förbi butiken och hämta sina färdigpackade kassar, säger Johanna Eurén, kommunikationschef Willys.

Tror ni folk kommer att acceptera avgifterna?

ANNONS

– Ja, vi tycker att det är mer transparent. För att kunna hålla samma priser som i butiken tar vi betalt för plock och hemleverans, säger hon.

Är ni inte lite sena på bollen?

– Det skulle jag inte säga. Vi är den första lågpriskedjan som startar näthandel, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.