Stina Wollters instakonto stängt

Stina Wollters instagramkonto stängt, alla bilder borta
Näthat kan ligga bakom stängningen av Stina Wollters instakonto. Förutom sitt radioprogram och konstnärsskap har hon gjort sig känd på sociala medier för kroppsaktivism.
Den populära radioprataren Stina Wollters instagramkonto har stängts ner. Näthatare tros vara anledningen.

Till tidningen UNT uppgav programledaren, konstnären och sollentunafödda Stina Wollter nyligen i en intervju att hon var både chockad och ledsen över att hennes Instagramkonto, med 61 000 följare, stängdes ner. Hundratals bilder puts väck.

Själv misstänker hon att det kan röra sig om en eller flera uppretade personer som inte gillar hennes kroppsaktivism som anmält instakontot. Hon har rönt stor framgång på sociala medier just med sin kroppsaktivism genom att dansa, iklädd hur hon vill, i protest mot rådande normer om hur en kvinna bör se ut.

– Jag startade kontot på trots för att ta tillbaka mig själv och bli av med alla negativa känslor av skam och självförnekelse kring min kropp, säger Stina Wollter till UNT.

Hon berättar att hon fått bilder skickade till sig på mäns könsorgan men som hon envist returnerat till avsändaren. Hon tror att någon av dessa män kan ha återgäldat gesten genom att anmäla Wollters sociala nätverk.
– Jag bombarderade en man tillbaks med 25 skärmdumpar på hans egen penis och några andra blottares penisar. Jag svarade kuk med kuk, om man säger så, säger hon till SVT Nyheter Uppsala.

En kort stund efter att kontot stängdes startade hennes följare hashtagen #openstinaaccount som fick flera reaktioner. Och förra helgen vann hon pris just för sitt nu nerstängda instagramkonto.

 

Fakta

Mer om Stina

Föddes i Sollentuna den 24 maj 1964. Bor i Uppsala.
Dotter till skådespelaren Sven Wollter
Konstnär som sjunger i konstellationen ”Stina Wollter med band” som kommer att spela in eget låtmaterial i vår till kommande album.
Programledare i radion för ”Söndagarna med Stina” på SR P4.
Aktuell med utställningen på Galleri Uddenberg i Göteborg fram till 27 november.

 

Källa: http://stinawollter.se