Workshops för tjejer på sportlovet

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby; Medborgarhuset Trappan
Den 1-2 mars är det sportlovscamp i Vällingby.
På torsdag och fredag nästa vecka anordnas sportlovscamp i Vällingby – två inspirationsdagar för tjejer, icke-binära och transpersoner.
– Dagarna är till för unga som är nyfikna på att testa olika kulturyttringar, säger Senait Tesfai från Podium.

Under två dagar bjuds det på mängder av workshops, föreläsningar och annan inspiration i Kulturhuset stadsteatern Vällingby. Det kommer bland annat att bli både live-debatt, tjejmässa, DJ-workshop, dans och poesi.

– Det är en möjlighet för alla att lära känna och få inspiration av varandra, säger Tara Aziz, projektledare på Ungas organisering, en av arrangörerna.

Mingel och nätverkande

Bakom sportlovscampet står Stockholms stad, kulturföreningen Podium, Ungas organisering, och flera andra föreningar. På campet får tjejer, icke-binära och transpersoner chansen att träffas, utvecklas, mingla och nätverka – och testa allt från att vara DJ till dans, teater och kreativt skrivande.

– Här kan de kan träffa workshopledare som de kan identifiera sig med, alltså kvinnor, icke-binära och transpersoner, säger Senait Tesfai.

– Målet är att de ska lära känna varandra, bli inspirerade av varandra och bygga relationer. De ska känna att de har makt och får vara med och bestämma. Vi vuxna måste lyssna på de här ungdomarna för de har så mycket kloka saker att säga, säger Tara Aziz.

Het ungdomsdebatt

De två dagarna är fyllda av workshops och föreläsningar, och det går bland annat att vara med på DJ-workshop med DJ Fatty, dancehall med Binta Blackout och kreativt skrivande med Wendy Francis.

torsdagskvällen blir det ungdomsmässa och inspirationskväll för ungas organisering, och de två dagarna avslutas med Västerorts hetaste ungdomsdebatt med Hevin Maruf från Systrar runt hörnet på fredagseftermiddagen.