ANNONS

Nu finns Airbnb även för hundar

Ebba Adelsohn Didring i Mosstorp är en av hundvakterna som ingår i det nya hundpassningssystemet.
Ebba Adelsohn Didring i Mosstorp är en av hundvakterna som ingår i det nya hundpassningssystemet.
Den före detta Lidingöbon Richard Setterwall startade för tre år sedan hundpassningstjänsten DogBuddy i London. Nu har den kommit till Stockholm.
Den före detta Lidingöbon Richard Setterwall startade för tre år sedan hundpassningstjänsten DogBuddy i London. Nu har den kommit till Stockholm.
Problem att hitta hundvakt är nog något som alla hundägare kan relatera till. Så även den före detta hundägaren och Lidingöbon Richard Setterwall. Lösningen blev Dogbuddy, som nyligen lanserades i Stockholm.
ANNONS

Idén till Dogbuddy kom när Richard Setterwall, numera vd och grundare till Dogbuddy, själv hade hund.

– Jag hade problem att hitta hundvakt och man vill inte gärna tjata ut familj och vänner. Men det finns många hundälskare där ute så jag tänkte att det här måste vara en perfekt plattform, säger han.

Dogbuddy är tänkt att underlätta för hundägare och potentiella hundpassare att hitta varandra. Via en hemsida söker hundägaren efter hundpassare i sitt närområde.

– Vi vill underlätta för hundägare och vill att hundar ska tas omhand av riktiga hem och erfarna hundpassare. Som hundägare ska man inte ha dåligt samvete om man åker bort, utan man ska veta att hunden har det lika bra som en själv, säger Richard Setterwall.

Ebba Adelsohn Didring är en av hundpassarna som bor på Lidingö. Just nu utbildar hon sig till hundfysioterapeut och hundinstruktör.

– Eftersom jag pluggar kan jag styra över min tid ganska mycket. Jag ville bli hundpassare dels för att jag är väldigt förtjust i hundar och har ett genuint intresse, dels så att min egen hund kan träffa lite kompisar på dagarna. Jag känner ju min hund men tänker att jag kan lära mig väldigt mycket av andras hundar, säger hon.

För att hundägarna ska känna sig trygga görs bakgrundskontroller på alla hundpassare, berättar Richard Setterwall.

– Vi begär id-kontroller och har ett online-test för att kontrollera att de har erfarenhet av hundar, antingen genom att man äger en hund själv eller att man passat andras hundar. Det är väldigt viktigt, man måste inse inte att det är mycket jobb och ansvar att ta hand om en hund.

Dogbuddy finns redan i fem länder i Europa – Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien – men Richard Setterwall är glad för att tjänsten äntligen lanseras i Sverige.

ANNONS

– Jag har alltid tänkt att jag ska starta upp i Sverige, men det blev att vi startade i de största länderna först, vi tittade på var det fanns flest hundar. Tanken är att börja i Stockholm och sedan lansera tjänsten i en stad i taget, säger han.

Fakta

Sverige blir sjätte landet

Dogbuddy grundades 2013 i Storbritannien av den före detta Lidingöbon Richard Setterwall.

Den 18 april 2016 lanserades Dogbuddy i Sverige.

Tjänsten finns sedan tidigare i fem länder i Europa: Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien.

Tjänsten har över 250 000 registrerade hundägare och runt 70 procent av dem är kvinnor, de flesta storstadsbor.

Dogbuddy tillhandahåller veterinär- och ansvarsförsäkring för alla bokningar.

Källa: dogbuddy.se
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.