ANNONS

Yacoubs krog en del av nya Norsborgs centrum

Yacoub Barsoum ägare till Carte Blanche i Norsborgs centrum.
Yacoub Barsoum från Salem driver nya restaurangen.
Centrum har fått nya ägare som på sikt vill riva och bygga ett nytt centrum med handel och hundratals bostäder. Redan nu har de nya ägarna gjort förändringar.
Centrumgången är igenbommad och ersatt med en ny restaurang.
Och i framtiden vill de nya ägarna bygga ett nytt centrum på höjden - gärna i 16 våningar.
ANNONS

Centrum har fått nya ägare som på sikt vill riva och bygga ett nytt centrum med handel och hundratals bostäder. Redan nu har de nya ägarna gjort förändringar. Centrumgången som löpt genom huset från parkeringen till tunnelbanesidan är borttagen.

Restaurang satsar familjevänligt

Här finns nu i stället den nyöppnade restaurangen Carté Blanche med meze och kolgrill som också tagit över platsen för den gamla puben vilka hade spelautomater.
– Vi satsar på familjevänligt. På en del av restaurangen kommer vi också att visa sport, berättar restaurangägaren Yacoub Barsoum.

Nya hyresgäster

”Rivning och nya bostäder hoppas vi vara igång att bygga om kanske 3-5 år”

Nasr matcenter har nu ingång från tunnelbanesidan och centrumägarbolaget N8 förhandlar med vårdcentraler, förskolor och apotek.
– Vi hoppas få in nya hyresgäster någon gång före årsskiftet. Rivning och nya bostäder hoppas vi vara igång att bygga om kanske 3-5 år tillsammans med Svenska Hem. Detta är vårt huvudintresse, säger Billy Üre.

 

Vill bygga 16 våningar

Vid ett möte för företagare i Hallunda centrum förra veckan presenterade Billy Üre och Mats Svensson från från ägarbolaget N8 planerna. Mats Svensson talade om att de vill bygga på höjden – gärna 16 våningar.

Billy Üre och Yngve R K Jönsson.

Moderaternas Yngve R K Jönsson som satt i publiken gillade vad han hörde och talade efteråt länge med Billy Üre.

– Bygg gärna ännu högre applåderade, Yngve R K Jönsson.