ANNONS

Ygeman kan bli ledare för Stockholmssossarna

Anders Ygeman
Anders Ygeman kan bli ny ordförande för Stockholms socialdemokrater.
Anders Ygeman skulle om han blev vald fortfarande ha kvar sitt jobb inrikesminister. Här är en arkivbild där han läser Mitt i.
Anders Ygeman skulle om han blev vald fortfarande ha kvar sitt jobb inrikesminister. Här är en arkivbild där han läser Mitt i.
Inrikesministern Anders Ygeman föreslås som ny ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm.

– Det är hedrande att valberedningen föreslår mig till ordförande men det är medlemmarna som bestämmer på det extra årsmötet, säger Anders Ygeman i ett pressmeddelande.
ANNONS

Inrikesministern Anders Ygeman (S) föreslås av en enhällig valberedning att bli ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm efter avgående Veronica Palm, enligt ett pressmeddelande från partiet.

Anders Ygeman har blivit ett känt ansikte i medierna de senaste året, bland annat på grund av den uppmärksammade flyktingkrisen. Han har också varit ordförande för SSU Stockholm och sedan 1996 representerar han Stockholm som riksdagsledamot.

– Utslagsgivande för valet av Anders Ygeman är hans stora politiska erfarenhet, stora förtrogenhet med vår organisation och med stockholmspolitiken samt, inte minst, det svåra men uppskattade arbete som han som inrikesminister står för i regeringen, säger Rolf Lindell, sammankallande för valberedningen i pressmeddelandet.

Ygeman själv hoppas på valseger med sig själv bakom rodret.

– Jag vill bidra till att vinna nästa val i Stockholm med fortsatt bostadsbyggande och sjuknade arbetslöshet, säger han till Mitt i Stockholm.

Han kommer inte att avgå från sin post som inrikesminister på grund av det nya jobbet.

Hinner du med detta när du också är minister?

– Det är något som jag fått ägna mycket tankemöda åt. Vi har över tusen medlemmar och tillsammans ska vi hjälpas åt så att jag får tid till båda mina uppdrag.

Johanna Edström

ANNONS

Karl Martinsson

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.