ANNONS

Ylva Johansson från Salem godkänd som EU-kommissionär

ylva-johansson-salem
Ylva Johansson till höger i Rönninge Folkets hus 2018. Under besöket i Salem träffade hon både företagare, pensionärer. Nu blir det EU.
Ylva Johansson (S) blev på tisdagen godkänd som Sveriges nya EU-kommissionär.
Men först efter att ha blivit tvungen att komplettera sina svar fick hon grönt ljus av EU-parlamentets utskott.
ANNONS

Ylva Johansson som är uppväxt i Salem blev nominerad till EU-kommisionär av regeringen i augusti.

”Väcker känslor”

Förra veckan blev hon utfrågad av EU-parlamentets utskott och först efter kompletteringar godkändes hon i dag. Den 1 november ska hon börja jobba som EU:s inrikes- och migrationskommissionär.

– De här frågorna jag ansvarar för väcker så mycket känslor. Det är många partier som har starka uppfattningar så det är inte konstigt att det blir mycket diskussion. Men det är klart det känns skönt nu när jag har blivit godkänd, säger Ylva Johansson till Sveriges Radio.

Flyttade till Salem på 70-talet

Ylva Johansson växte upp i Salemstaden. Hennes familj flyttade hit på 70-talet och Ylva Johansson gick i inte mindre än fem skolor i Salem. I samband med ett besök i Salem förra året i rollen som arbetsmarknadsminister sade hon till Mitt i:

– Det var extra roligt att vara i Salem. Det är kul att se hur saker har förändrats, och hur det är nya företag på platser där det var något annat tidigare, säger Ylva Johansson.

Ylva Johansson tillbaka i barndomens Salem

ANNONS