ANNONS

Yngling rasande efter ögonkontakten med kunden

En person har nu dömts efter att ha hotat en kund som handlade i centrum.
En person har nu dömts efter att ha hotat en kund som handlade i centrum.
Ynglingen blev rasande efter rasande efter ögonkontakten med en kund i Salems centrum.
Nu har han dömts för olaga hot efter att ha uttalat ett flertal hot.
– En viktig dom, säger kommunalrådet Lennart Kalderén (M) som jobbar i kommunhuset mitt emot.
ANNONS

Det var i våras som en grupp ungdomar kom gående och spelade hög musik inne i Salems centrums galleria. I närheten av matbutiken fick en av personerna som delvis var maskerad ögonkontakt med en kund som höll på att packa sina varor.

Ynglingen har i förhör uppgett att han kände sig provocerad av blicken och gick fram till mannen som var på väg från butiken. Här uttalade han flera hot mot mannen. Två kvinnor skyndade till och försökte lugna ner situationen.

”Ovanligt att se”

En av kvinnorna har i förhör berättat att den nu dömde ynglingen vill att mannen skulle följa med ut för att slåss. I slutet av oktober dömdes mannen för olaga hot av Södertälje tingsrätt.

– Han uttryckte ånger. Det är ganska ovanligt att se i ungdomsmål, säger åklagaren Patrik Viklund.

”Viktig dom”

Salems kommunalråd Lennart Kalderén (M) som jobbar i kommunhuset mitt emot gallerian är nöjd med att det blivit en fällande dom.

– En viktig dom. Sådant här ska inte få förekomma, säger kommunalrådet Lennart Kalderén.

Ordningsvakter

Salems kommun har under hösten engagerat sig för ett tryggare centrum. Tillsammans med centrumledningen har man ansökt om och fått godkänt att ha ordningsvakter i centrum, vilka har större befogenheter än väktare och kan omhänderta personer.

ANNONS

– Vi varvar mellan väktare och ordningsvakter kring centrum, framför allt på biblioteket men också på fritidsgården, sade kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén i början av november.