Yrkes-VM har gett mersmak – ”Otrolig resa”

Fokuserad. Jonathan Rydberg under Yrkes-VM i Abu Dhabi.
Fokuserad. Jonathan Rydberg under Yrkes-VM i Abu Dhabi.
Sveriges bästa bilmekaniker, Jonathan Rydberg från Tyresö, har nu tävlat klart i landslaget. Yrkes-VM i Abu Dhabi blev tyvärr inte den succé som han hoppats på, men han ser ändå tillbaka på tiden i landslaget som den bästa i sitt liv, hittills.

I SM blev det guld, i EM en femteplats, men ii Yrkes-VM i Abu Dhabi blev det bara en 23:e-plats för Jonathan Rydberg. Något som grämer honom en del när Mitt i Tyresö ringer upp dagen efter prisutdelningen.

– Det känns sådär. Jag är nöjd med min prestation, men känner att det inte riktigt var en rättvis bedömning och upplägg på tävlingen i år, säger Jonathan Rydberg, men lägger till:

– Jag fick i alla fall avsluta på topp. Vi skulle göra en mekanisk felsökning på en motor och det lyckades jag göra med tid kvar, vilket kändes bra.

”En otrolig resa”

När Mitt i pratar med Jonathan Rydberg har han en dag kvar i Abu Dhabi innan flyget hem lyfter tidigt dagen efter. VM blev hans sista tävling i yrkeslandslaget, eftersom man inte får tävla flera gånger.

– Det känns ändå bra. Jag vann ju SM och placerade mig bra på EM. Även om det inte gick så bra som jag hoppades nu på VM så är det något som väldigt få får uppleva. Det har varit en otrolig resa.

Såhär precis efter ett VM är det inte bara de roliga minnena som finns kvar. Det har varit tufft att satsa på yrkeslandslaget och samtidigt jobba heltid.

– Det är en otrolig press när man tävlar och man tänker inte på någonting annat under tiden, så jag vet inte om jag skulle orka göra det en gång till. Men jag ångrar absolut inte att jag har varit med. Det är det roligaste jag upplevt i livet hittills.

Ny roll i Y-landslaget

Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller för Jonathan Rydberg som ska tillbaka till Bilia i Nacka där han arbetar.

Samtidigt drömmer han om en fortsatt framtid inom yrkeslandslaget. Fast med en annan roll än idag.

– Det är jag verkligen sugen på. Tanken har slagit mig att vara med som expert eller som tränare. Det vore kul att följa tävlingarna från ett annat perspektiv än just som tävlande, säger Jonathan Rydberg.