ANNONS

Ytterligare man åtalas för knarkgömma

25 kilo cannabis hittades i garaget.
25 kilo cannabis hittades i garaget.
När poliserna öppnade dörren till ett garage i Stäket fick mängden knark dem att häpna. Nu åtalas ytterligare en man för narkotikabrott.
ANNONS

Det var i somras som polisen slog till mot ett garage i Stäket. Med hjälp av en dold kamera hade de bedrivit spaning och sett två män komma dit, lasta in något och sedan vara där i flera timmar.

Dagen efter slog polisen till mot garaget och grep en 25-årig man från Järfälla som senare dömdes till fängelse i fyra år för grovt narkotikabrott.


LÄS MER: Döms för knarkgömma i Stäket

Mängden narkotika är ovanligt stor.

– Då vi öppnade garaget möttes vi av en tydlig lukt av marijuana. På golvet innanför låg den en större mängd vakuumpåsar med marijuana i. Av mängden vi såg uppskattade jag det till minst 15 kg, skriver en av poliserna i förundersökningen.

Det skulle vid en vägning visa sig vara betydligt mer – närmare 25 kilo cannabis.

Nu åtalas ytterligare en man i fallet. Polisen har hittat DNA från en 24-åriga man från Stockholm, bland annat på en flaska i den bil som fanns på platsen. 24-åringens fingeravtryck ska också finnas på den vakuummaskin som använts för att förpacka drogerna.

ANNONS

Ytterligare ett bevis mot mannen, som förnekar brott, är att han finns på bilder i lokalen som hittats på den tidigare dömde mannens mobiltelefon.