ANNONS

Man i 20-årsåldern häktad för gruppvåldtäkten i Hässelby

Solna tingsrätt
Häktningsförhandlingar mot den våldtäktsmisstänkte hölls i eftermiddag i Solna tingsrätt.
En man i 20-årsåldern häktades på måndagseftermiddagen misstänkt för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt i Hässelby i förra veckan. Sedan tidigare sitter en flicka i tonåren häktad, misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt.

ANNONS

Den man som nu häktats är i 20-årsåldern.

– Han misstänks på sannolika skäl för grov våldtäkt. Men jag kan inte gå in på några närmare detaljer om den här våldtäkten. Utredningen är inne i ett känsligt läge, säger kammaråklagare Leonardo Roseneld.

Den misstänkta gruppvåldtäkten ska ha skett i en lägenhet i Hässelby gård natten till torsdag i förra veckan. Tidigt morgonen efter greps och anhölls tre personer, två män och en tonårig flicka.

Flickan häktades i helgen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska hon ha tvingat i offret – som enligt tidningen är en något yngre flicka – alkohol innan övergreppen begicks.

De två männen, som inledningsvis satt anhållna för grov våldtäkt, har däremot släppts. Den ene släpptes efter beslut av åklagaren, den andre efter en häktningsförhandling i tingsrätten i lördags. Leonardo Roseneld ville på måndagen inte uppge om de fortfarande är misstänkta, vid sidan av den nu häktade 20-åringen.

– Jag kan i nuläget inte kommentera utredningsläget eller hur många som är misstänkta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.