ANNONS

Ytterligare ett mopedrån i Stuvsta i går

Mordförsök, Hagsätra
Polisen fick larm om mopedrån vid Stuvsta IP.
Kalle Forsberg, kommunpolis i Huddinge.
Kalle Forsberg, kommunpolis i Huddinge.
Flera ungdomar i Huddinge och på andra platser i Stockholm har rånats på sina mopeder den senaste tiden. Senast i går eftermiddag tvingades en tonårspojke lämna ifrån sig sin moped under hot med kniv.
ANNONS

Sent i går eftermiddags fick polisen larm om att en pojke född 2001 rånats på sin moped i närheten av Stuvsta IP. Enligt polisen rör det sig om en ensam person som tvingat killen att lämna ifrån sig mopeden under knivhot.

Förra veckan kunde Mitt i Huddinge rapportera om två andra personer som rånats på sina mopeder vid Stuvsta station, och just mopedrån är något som kommer i vågor, enligt Huddingepolisen.

– Det var varit ett par tre stycken nu och det är något som jag har sett förut också periodvis. Det är unga gärningsmän det handlar om och det är ett ganska ”lätt sätt” att få tag i en moped. De använder den för att köra på ett tag, det kan också vara för att sälja, men oftast som färdmedel, säger Kalle Forsberg, kommunpolis i Huddinge.

Även Upplands Väsby har drabbats av flera mopedrån på senare tid och rånvågarna brukar enligt Kalle Forsberg komma varje sommar till olika områden i Stockholm.

– Det är bra att de som utsätts inte gör något motstånd. Det är bara att lämna ifrån sig moppen, så att man inte riskerar att bli skadad och det vet de här killarna också. Jag tror att de åker till områden där det finns lite mer pengar, men det är svårt att spekulera kring det, säger Kalle Forsberg, Huddingepolisen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.