Ytterligare tre greps för mordbränder

Ytterligare tre personer har gripits misstänkta för inblandning i brandattackerna mot socialtjänsten i Botkyrka i somras. De greps tidigt i går tisdag på tre olika adresser.

En man i 20-årsåldern och två män i 18-årsåldern sitter nu anhållna misstänkta för inblandning i mordbränderna mot socialtjänstens kontor tidigare i somras.

– De greps samtidigt på tre olika adresser i Stockholms län. Det gick mycket lugnt till, säger förundersökningsledare Johan Winell.

Greps någon i Botkyrka?

– Inga kommentarer.

Johan Winell vill inte heller säga på vilket sätt männen misstänks vara inblandade, mer än att det handlar om själva utförandet av brandattackerna.

– De är på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand, säger Johan Winell.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att sex personer har häktats misstänkta för att ligga bakom de fyra brandattentaten mot socialkontoren i Tullinge, Tumba och Hallunda.

Förutom attentaten mot socialkontoren är de sex häktade personerna misstänkta för försök till mordbrand på Värmdö, där en personbil som tillhörde en anställd inom socialtjänsten sattes i brand.

Alla sex sitter fortfarande frihetsberövade i väntan på eventuellt åtal. De tre männen som greps i tisdags väntas begäras häktade i morgon torsdag.