Ytterstaden inte prio ett vid snökaoset

Snökaos
En insnöad bil och inte en buss så långt ögat når vid Viadukten i Hässelby.
Trafikkontoret arbetar på högvarv för att röja stadens gator så att busstrafiken, som nu är i stor utsträckning är helt inställd, kan börja rulla igen. Och det är innerstan som prioriteras.
– Vi prioriterar stråken där stombussarna kör, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

Snöovädret har skapat kaos i trafiken under förmiddagen. Majoriteten av busstrafiken i hela länet är helt inställd tillsvidare och SL uppmanar bussresenärerna att om möjligt stanna inomhus.

Enligt Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret, arbetar stadens snöplogar för fullt för att försöka göra gatorna framkomliga. Och det är innerstan som prioriteras först.

– Vi prioriterar stråken där stombussarna kör. Men också infarter in och ut från sjukhus och gator där ambulans och polis behöver köra, samt gator där äldreomsorg och skolor finns, säger han.

Trafikkontoret prioriterar också in- och utfarter till Trafikverkets större vägar.

Just nu inväntar Anders Porelius rapporter från varje områdesansvarig entreprenör i staden.

– Då kommer jag gå ut med den informationen, säger han.

Är målet att alla stadens gator ska vara snöröjda innan dagens slut?

– Jag tänker att vi kommer att göra vårt bästa, men vi kan inte påverka vädret. Det beror på hur mycket mer det snöar. Blir det uppehåll får vi chans att kunna få undan snön. Men självklart ska vi se till att de stora stråken ska röjas, säger Anders Porelius.

Flera har vittnat om att snön inte har röjts än.

”Jag har sett EN plogbil på hela morgonen, det går knappt komma fram någonstans, vare sig på gator eller gångbanor.”

Så skriver Eveliina Kokko i Hässelby villastad i en Facebookkommentar på en av Lokaltidningen Mitt i:s tidigare artiklar.

– Vi har full förståelse för att man upplever att gator kan vara snöfyllda, men gatorna har skottats även om det inte kanske ser ut så. Det snöar ju efter plogbilarna också, säger Anders Porelius.