ANNONS

Göran Zachrisson döms för rattfylleri – slipper fängelse

Göran Zachrisson, rattfylla, Danderyd
Göran Zachrisson döms till samhällstjänst för rattfylla.
I december greps tv-profilen Göran Zachrisson efter att ha kört rattfull i Djursholm. I dag föll domen – skyddstillsyn och samhällstjänst.
ANNONS

I december 2018 krockade tv-profilen Göran Zachrisson med sin bil i Djursholm. Då var han påverkad av alkohol och greps av polisen.

Rättegången hölls i september och idag kom domen mot 81-åringen som erkände rattfylleri.

– Efter middag, vin och drinkar var jag korkad nog att erbjuda min vän skjuts hem. Det är det mest idiotiska jag har gjort i mitt liv, jag har ångrat det varenda sekund sedan dess och gör det fortfarande, säger Göran Zachrisson i rätten.

Danderydsbon döms till skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar. En dom som han själv var nöjd med, åklagaren hade yrkat på fängelsestraff.

– Jag är så tacksam att rätten har tagit sådan hänsyn. Det känns som jag redan är straffad när jag gick tio månader utan att något hände och jag fick inte jobba. Jag har aldrig mått sämre än då, det var en mycket påfrestande tid, säger Göran Zachrisson till Mitt i.

Nu kanske jag kan leva mina sista år med värdighet istället

Göran Zachrisson

Han har tidigare berättat för Expressen om sitt alkoholmissbruk och enligt tidningen träffade han en alkoholterapeut varje dag efter rattfyllan. Och att han sedan olyckan har levt med skam.

Nu kan jag äntligen se på mig själv med uppskattning och slippa gå med huvudet sänkt. Jag skulle inte kunna leva med ett fängelsestraff. Nu kanske jag kan leva mina sista år med värdighet istället.

Zachrisson är mest känd för sitt engagemang för golf och den som någon gång har sett en golfsändning på tv kan nog höra hans röst. Sedan han greps för rattfylleri har han dock inte kommenterat några tävlingar.

ANNONS

Göran Zachrisson hoppas att han återigen får kommentera golf, som är en av de saker som betyder mest för honom.