Zara jämförs med Rihanna

Stjärnskottet Zara Larsson ser fram mot att få uppträda för en riktig storpublik.
Stjärnskottet Zara Larsson ser fram mot att få uppträda för en riktig storpublik.
Efter förstaplatsen på singellistan ”Digilistan” är Zara Larsson namnet på allas läppar. Men 15-åringen från Enskede tar uppståndelsen med ro.

– Det är inte så stor skillnad, förutom att jag får göra en del intervjuer förstås, säger hon.

Hon vann tävlingen ”Talang” som 10-åring. Nu är Zara Larsson redo att ta nästa steg mot stjärnorna och hon har fått en flygande start. För drygt en vecka sedan gick hennes singel ”Uncover” upp i topp på singellistan och låten har även fått över 1,5 miljoner träffar på You­tube.

– Det är jätteroligt, jag är ju bara 15 år och det känns stort att ligga etta, säger Zara Larsson.

Vi sitter i vardagsrummet hemma hos Zaras familj i Tallkrogen. Hennes föräldrar berättar att deras dotter alltid har tyckt om att sjunga och att Zara och hennes syster ofta uppträdde på mattan framför köksbordet när de var yngre.

– Jag har aldrig tagit sånglektioner, men jag tror att jag omedvetet fångar upp inspiration från andra. Många säger att jag liknar Rihanna och det är en stor komplimang, men det är inte så att jag försöker härma henne, säger Zara.

I stället är det en annan artist som är 15-åringens stora idol.

– Beyoncé, om man kunde sjunga som henne så vore man lycklig.

Efter topplaceringen på singellistan har Zara Larsson fått göra intervjuer med flera stora svenska medier och på hennes skola är det flera som har fått upp ögonen för niondeklassaren.

– Många kommer fram och vill ta bilder och häromdagen kom några fyror eller femmor fram och ville att jag skulle sjunga för dem. Jag hade lite bråttom och sa att jag kunde göra det dagen efter i stället. Då hade det samlats typ 200 personer och några ropade ”Zara, Zara”. Jag blev supernervös och fick sätta mig ner och sjunga för dem, berättar hon.

En kväll för några år sedan satt Zara Larsson själv som publik i en fredagsfinal i talangjakten ”Idol”. I pausen gick gänget fram till juryn för att fråga om autografer och då passade Zaras mamma och kompis på att presentera Zara.

– Det var så pinsamt, men vi fick Laila Bagges mejladress. Mamma skickade ett mejl till henne och allt slutade med att Laila kom hem till oss. Hon har hjälpt mig mycket, bland annat med att få kontakt med Ola Håkansson på skivbolaget Company Ten.

Zara Larsson har nu nyligen även släppt sin första ep ”Introducing” och redan i förra veckan gick hon in i studion igen för att börja med nästa ep.

Till hösten har hon planer på att släppa ett helt album, börja i gymnasiet och så hoppas hon på att få framträda inför en riktigt stor publik.

– Det är ju en helt annan känsla att få stå inför 30 000 i stället för 300.

Jag har aldrig tagit­ sånglektioner, men jag tror att jag omedvetet fångar upp inspiration från andra.Zara larsson

Fakta

Vann ”Talang” i TV4 2008

Namn: Zara Larsson.

Bor: Tallkrogen.

Ålder: 15 år.

Bakgrund: Vann ”Talang” i TV4 år 2008. Medverkade också i dokumentärserien ”Jag ska bli en stjärna” på TV4 år 2009.

Aktuell: Har precis släppt sin första ep ”Introducing”. Hennes singel ”Uncover” gick upp som etta på Digilistan den 27 januari.