ANNONS

Snart lättare att få ett glas vin i SKHLM

Onsdagsklubben äger i vanlig ordning rum hos Le Croissant i SKHLM.
Le Croissant vill kunna erbjuda sina gäster ett glas öl eller vin.
Två glas rödvin
Ett glas vin till maten är gott, tycker många.
Bara en krog i hela SKHLM servererar alkohol. Men nu kan restaurang Douglas få sällskap av Zócalo och Le Croissant, som båda söker tillstånd om att få servera alkohol.
Och det lär bli fler.

ANNONS

Den som vill ha ett glas vin eller en öl till maten har inte mycket att hämta i SKHLM. Hittills har bara restaurang Douglas, på Skärholmstorget, serveringstillstånd. Men snart kan det bli ändring. Två nykomlingar, som också finns vid Skärholmstorget, har nu sökt tillstånd om att få servera alkohol klockan 11–22. Det är Zócalo, med mexikanskinspirerad meny, och Le Croissant, med fransk touche, som vill kunna erbjuda gästerna något starkare.

Ansökningarna ligger hos tillståndsenheten på socialförvaltningen, som vill ha in synpunkter från Skärholmens stadsdelsnämnd innan man fattar ett beslut. Det stadsdelsnämnden ska bidra med är en social bedömning – det vill säga om det kan innebära en social olägenhet att krogarna får tillstånd.

Stadsdelsförvaltningen har nu utrett de båda restaurangerna och har inga invändningar mot att tillstånd ges. Därför föreslår man att stadsdelsnämnden, vid sitt möte den 24 augusti, ställer sig positiv i sitt svar. Motiveringen är att krögarna  som driver Zócalo och Le Croissant ”uppvisar ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkoholservering”.

Dessutom är krögarna inte intresserade av att satsa på bargäster utan vill att att kunderna ska kunna dricka något när de äter mat.

I framtiden lär det öppna fler restauranger som serverar alkohol i SKHLM.

– Vår plan är ju att bredda sortimentet med den typen av restauranger där man sitter ner och äter en god middag, så det lär bli fler ställen med serveringstillstånd framöver, säger Johanna Johansson, marknadsansvarig vid SKHLM.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.