ANNONS

13-årig era har kommit till ända – ”X:et” lämnar Hammarby

Stefan "X:et" Erixon började spela bandy i Hammarby för 13 år sedan. Här syns mittfältaren under en elitseriematch år 2005.
Stefan "X:et" Erixon började spela bandy i Hammarby för 13 år sedan. Här syns mittfältaren under en elitseriematch år 2005.
Han har tagit två SM-guld med Bajen och spelat i klubben i 13 år. Nu har Stefan Erixon bestämt sig för att lämna rollen som sport- och marknadschef i Hammarby Bandy.
ANNONS

Med undantag för säsongen 2007/2008 i ryska Zorkij har Stefan ”X:et” Erixon spelat i Hammarby sedan 2002. Förra säsongen valde han dock att tacka för sig och lade efter ett år som spelande sportchef skridskorna på hyllan.

Erixon har fortsatt vara verksam i Hammarby sedan dess i rollen som sport- och marknadschef i klubben. Men i veckan blev det klart att parterna går skilda vägar.

– Vi har haft en intensiv höst och drivit verksamheten utan en vd och klubbchef. Det har slitit på organisationen och påverkat arbetssituationen för våra medarbetare. Jag beklagar verkligen att Stefan bestämt sig för att situationen inte är hållbar för honom och att han därför lämnar sportchefsjobbet. Stefan är en inspirationskälla och förebild i Hammarby Bandy och i hela bandy-Sverige. Han har arbetat hårt för att förbättra förutsättningarna, inte minst för Hammarby Bandys elitsatsningar, säger ordföranden Jens Göthberg till klubbens hemsida.

Själv tar Jens Göthberg från och med årsskiftet ett större ansvar för den dagliga kansliverksamheten som tillförordnad vd. Stefan Erixons roll övertas av klubbens säljchef Tobias Frejdfors.

– Det är med blandade känslor jag från och med årsskiftet väljer att lämna min tjänst som sport- och marknadschef i Hammarby Bandy AB – en klubb som jag har tillhört sedan 2002. Nu är dock säsongen i full gång och herrarnas A-lag har, trots de bristfälliga yttre förutsättningarna, inlett säsongen på ett riktigt bra sätt. Under de omständigheterna har jag beslutat mig för att gå vidare mot nya utmaningar och lämna över till någon annan med ny energi. Jag vill tacka Hammarby Bandy för att jag i olika roller fått uppleva tretton fantastiska år inom Hammarby Bandys organisation. Jag hoppas få många tillfällen att träffa Hammarbys supportrar i samband med kommande matcher på Zinken, säger Stefan Erixon till hemsidan.

Hammarby ligger på fjärde plats i elitserien, fem poäng efter ledande Västerås efter 13 omgångar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.