(rubrik saknas)

Tränaren Michael Carlsson peppar laget i Vilundahallen.
Tränaren Michael Carlsson peppar laget i Vilundahallen.

Värmdö–Väsby, 4–7. Med de siffrorna firade Väsbys seniortrupp i onsdags division 1-avancemanget. Tränaren Michael Carlsson fick med det mesta av intryck och känslor. Framför allt hyllade han gruppen.

– Det är en enorm gruppseger. Mest tänker jag på killarna som den 21 augusti kom ner till uppstarten och blev basen för min och ”Tjorvens” (Göran Lindqvist) trupp. Vi har sedan dess jobbat tillsammans, efterhand blivit bättre och bättre. Och att då få lyckas är så glädjande. Direkt på slutsignal kände jag spontan glädje, ganska snart tomhet, matthet. Känslan blev: ”Jaha, nu har vi lyckats”. Redan på kvällen kom framtidstankarna. Konstigt är det, eller? säger Väsbytränaren.

I ett starkt kollektiv finns alltid spetskompetens. Väsbys framgång har Andreas Paulsson, 36 år, och Sebastian Arvidsson, 24 år, stor del i.

”Pålle” är veteranen som spelat kval och play off mest hela karriären – och i stort alltid tvingats stå på förlorande sidan. Sebastian Arvidsson har tillskansat sig rollen som frälsare. För ett par säsonger sedan sköt han upp Karlskrona. För ett år sedan var han Kallinges hjälte. Till Väsby kom han efter att ha brutit foten i somras. I onsdags gjorde han tre mål mot Värmdö.

– Jag kanske har förmågan att avgöra viktiga matcher. Jag är såklart personligen nöjd, men viktigast är lagets och klubbens glädje, säger han.

Tillbaka till Pålle, som ”svävade på moln” efter slutsignalen i Ekhallen. Han minns kval och play off med Hammarby, Väsby, Arlanda och Skellefteå under sin karriär. Han var med och tog upp Skellefteå i elitserien, nu fick han uppleva sin blott andra kvallycka.

– Två på runt ett dussin är väl ett dåligt facit, men jag är verkligen skitglad över det här, speciellt som det är med Väsby, säger han och framhåller gruppen samt Sebastian Arvidsson.

– Han är värvningen som blev pricken över i.

När tränarduon tillfrågades om att leda Väsby var division 1 drivkraften. Fram till jul tvivlade många på lagets kapacitet, även Michael Carlsson.

– Det kunde blivit piss och pannkaka, men killarna har under andra halvan levererat och levererat. Jag är riktigt glad för deras skull, säger han.