(rubrik saknas)

Akropolis IF gick in i division 2-säsongen som ett av tre, fyra tippade topplag. Man var ett topplag, men föll igenom sista veckorna. De tre omgångarna före serieupplösningen hade Akropolis tagit en av nio möjliga poäng.

Läget inför söndagens match mot Konyaspor på Alby bollplan var att Huddinge ledde på 40 poäng och Akropolis och ”Konya” hade båda 37 poäng. Huddinge spelade borta mot Rotebro.

Med en Huddingeförlust var det öppet för de två lagen på Alby bollplan beroende på antalet mål för vinnande laget.

Varken Konyaspors tränare eller Akropolis dito, Tino Katsoulakis, såg den möjligheten.

Tino Katsoulakis, som på grund av avstängning tvingades se matchen från läktaren, var säker på att Huddinge hade styrka och nerver att ta minst en poäng.

Efter slutsignalen var han ändå besviken och konstaterade att hemmalaget avslöjat lagets brister.

– Matchen speglar en stor del av säsongen. Vi är det bättre laget, ska vinna och ändå, 1–5…

Akropolis hade tre ramträffar.

– Vi gör ju inga mål. Ramträffar, okej. Vi har också två fria nicklägen från någon meter utan att bollen går på mål.

Trots slutsiffrorna 1–5 fanns det nerv med kvarten kvar. Då hade Rotebro kvitterat mot Huddinge liksom Akropolis mot Konya. Ett sent Rotebro- och Akropolismål hade tagit Järvalaget tillbaka till ettan.

Nu var det Konyaspor som fick i spurtväxeln när båda lagen öppnade sig. Dock utan betydelse eftersom Huddinge grejade 1–1 och vann serien med en poängs marginal.

När Tino Katsoulakis summerar säsongen känner han sig nöjd – ”trots omständigheterna”. Bara fem spelare var kvar från truppen 2012. Lika många forwards har, av olika anledningar, försvunnit under säsongen.

– Sett till hur många nya spelare vi tog in är det en fullt godkänd säsong. Vi fajtades om seriesegern in i det sista.

Blev cupmatchen mot Degerfors störande?

– Definitivt inte. Den lyfte oss snarare. Vi ska bara skylla på oss själva och oförmågan att sätta chanserna vi har skapat.

Det var delade meningar om vad klubben ville med säsongen 2013. Enskilda uttalanden handlade om serieseger, klubben hade från början målsättningen att inte skena. Det tycker Tino att man klarat.

– Sedan är det självklart att alla vill vinna serien när man har chansen. Viktigaste målet med säsongen har ändå varit att skapa en bra plattform för 2014. Det är då vi på allvar ska utmana om seriesegern.