(rubrik saknas)

Danijela Rundqvist är yngst och aktivast bland årets Mästarnas mästare i SVT. Men den här säsongen kan ha varit hennes sista som hockeyspelare.

– Jag vill bli mamma, säger hon.

Ishockeyspelaren Danijela Rundqvist som är uppvuxen i Vällingby kommer glidande i flipflop, jeansshorts och kofta i den sicilianska sensommarvärmen.

Hon och de övriga deltagarna i Mästarnas mästare är sugna på att vila ut efter flygresan. I stället överraskar tv-teamet dem. De ska tävla direkt. Alla blir nervösa.

Så började äventyret för årets deltagare i Mästarnas mästare.

Hon hävdar att hon avslutade sin elitkarriär i Lugano för två år sedan. Trots det har hon spelat i Sveriges näst högsta serie de två senaste säsongerna.

I år har hon varit med och tagit Djurgården till riksserien.

Men det är alltså oklart om hon fortsätter nästa säsong.

– Jag vill ha en bebis, jag vill bli mamma och kommer att prioritera det. Förhoppningsvis kommer Nisse och barnen att sitta på läktaren och heja på mig den dagen jag gör comeback.

Hon vill också gifta sig en dag. Vid Luganosjön i september 2013 friade hon nämligen till förre NHL- och Djurgårdsspelaren Nils Ekman.

– Jag har hittat mannen i mitt liv så varför inte fråga?

Paret jobbar numera tillsammans i Djurgården. Han som sportchef för hockeydamerna, hon som ansvarig för spelarrekryteringar.

– Det är jättekul, både jag och Nisse brinner ju för hockeyn.

I början av förra sommaren fick hon ett telefonsamtal. Sveriges television undrade om hon ville vara med i Mästarnas mästare – tv-programmet där svensk idrotts största stjärnor mäter krafterna med varandra.

– Jag tackade ja direkt. Sedan ringde jag min kompis Anna Laurell som var med förra året och hon tyckte absolut att jag skulle vara med.

Tjuvtränade du något inför inspelningen?

– Jag tränade mest hockey under sommaren. Men jag fick laget att vara med och träna på att sitta i 90 grader. Jag behövde folk som pushade mig för det är ju så jobbigt, inte minst mentalt.

Flera av de andra deltagarna är gamla nog att vara hennes föräldrar.

– Jag har ju blivit kallad mamma och tagit hand om alla spelare i lagen jag har spelat de senaste säsongerna, därför var det jätteskönt att vara yngst. Jag lät de andra välja sovplatser först men sedan var vi på samma nivå – alla hjälptes åt med matlagning och disk.

Trots många vinnarskallar var det bra sammanhållning.

– Björn Lind och Anette Norberg känner jag sedan tidigare. Annars var det nog Glenn Hysén och Magnus Muhrén jag skrattade mest med. De kom med så roliga kommentarer hela tiden.

Danijela Rundqvist var med att ta upp Djurgården till riksserien förra säsongen, men är osäker på om hon fortsätter en säsong till.